Alparslan Kuytul'un Bazı 'İnsancıl' Fikirleri

TAKİP ET

Furkan Vakfı mensuplarının polis şiddetine maruz kalmasının ardından vatandaşlar, Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı'nın gerçekte kim olduğunu sorguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Furkan Vakfı mensupları Adana'da yürüyüş gerçekleştirmek istemiş, polis güçleri Furkan Vakfı üyelerine sert müdahale gerçekleştirmişti.

Polisten Adana'da Furkan Vakfı Mensuplarına Biber Gazı ve Coplu Müdahale


Polis müdahalesinin görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orantısız güç kullanıldığını kabul etmiş ve 2 polis hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Soylu Orantısız Güç Kullanıldığını Kabul Etti: 2 Polis Hakkında Soruşturma


Bunların ardından CHP, polisler hakkında "işkence" suçunu işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Alparslan Kuytul Gerçekte Kimdir?

Furkan Vakfı ve onun kurucusu Alparslan Kuytul, dinci-mürteci fikirleriyle biliniyor. Kuytul'un daha önce yaptığı ve tepki çeken bazı açıklamalarını derledik.

Dinden dönenlerin, zina edenlerin ve cinayet işleyenlerin öldürülmesi gerektiğini savunan Alparslan Kuytul, kendisine "Evli olduğum halde evli olan başka bir bayanla zina ettim. Çok pişmanım. Bayan benden hamile kaldığını ve çocuk doğurduğunu söylüyor ve benimle çocuk hususunda görüşmek istiyor. Bu çocuğa karşı mes'uliyetim nedir?" sorusuna verdiği "Çocuk döşeğin sahibine aittir" yanıtıyla biliniyor.

Kuytul bunun yanı sıra "Şartlar yerine geldiyse bir kişinin elini keser, bütün toplumu hırsızlardan temizleriz" gibi sözleriyle ve karma eğitime karşı propaganda faaliyetiyle biliniyor.

alparslan kuytul bazı insancıl fikirleri furkan vakfı