Alparslan Türkeş'in Kızı Ayyüce Türkeş: Tüm Ülkücüler MHP Yönetimine Kırgın

TAKİP ET

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş açıklamalarda bulundu: "Bu soru sürekli soruluyor. Ülkücü kardeşlerim neden İYİ Parti'de olduğumu çok iyi biliyor. Tüm ülkücüler MHP yönetimine kırgın. İllegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz."

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş açıklamalarda bulundu: "Bu soru sürekli soruluyor. Ülkücü kardeşlerim neden İYİ Parti’de olduğumu çok iyi biliyor. Tüm ülkücüler MHP yönetimine kırgın. İllegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık teklifini tereddütsüz kabul ettiğini söyleyen Türkeş, ‘Türkeş misyonunu’ MHP’de göremediğini ve bunu İYİ Parti’de kendisinin temsil edeceğini belirtti. Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş cinayetine dair “Böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz”  yorumunda bulundu.

'Eski Ülkü Ocakları Başkanımız Sinan Ateş'in güpegündüz, Ankara'nın göbeğinde öldürülmesi beni çok etkiledi'

Türkiye'nin son yıllarda geldiği durum; eski Ülkü Ocakları Başkanımız Sinan Ateş’in güpegündüz, Ankara’nın göbeğinde öldürülmesi ve bu cinayetin üzerine gidilmemesi, sonrasında 6 Şubat depremlerinin sarstığı ülkemizde hükümetin halka yardım elini zamanında ve yeterli olarak uzatamaması beni çok etkiledi. Kendi kendime Türkiye'nin bu zorlu sürecinde 'acaba ben ne yapabilirim' diye düşünürken milletvekili adayı olma teklifi alınca “tamam göreve hazırım” diyerek aktif siyasete girmiş oldum.