Alparslan Türkeş'e İftira Atan Can Ataklı'ya Sert Yanıt

TAKİP ET

Milliyetçi hareketin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'e iftira atan Can Ataklı'ya cevap Alparslan Türkeş Vakfı'ndan geldi.

Gazeteci Can Ataklı, efsanevi lider Alparslan Türkeş'i "27 Mayıs oldu. Sabahleyin ilk iş Alparslan Türkeş, yani MHP’nin başı kurucusu efsanevi lideri darbeci biliyorsunuz. MHP’liler, biz var ya darbeye böyle bir direndik diyorlar. Ulan oğlum yok öyle bir şey. Senin parti başkanın darbecilikten geldi. Ülkeye zorla el koyup ülkenin Başbakan’ını ve iki bakanını astıktan sonra geldi parti kuracağım dedi ve kurdu" sözleriyle hedef aldı.

Ataklı'nın sözleri birçok vatandaşın tepkisine neden oldu. Can Ataklı'ya cevap veren Alparslan Türkeş Vakfı yöneticisi Eren Doğukan Çölaşan Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı:

"Fitne ve yalan içine işlemiş bireylere, fitneyi ve iftirayı görev üstlenmiş bazı gazetecilere; Başbuğ Alparslan Türkeş darbeye karşı bir lider olduğunu defaatle 32. Gün ve dönemin bir çok televizyon programında açıklamalarıyla belirtmiştir.

Yeni Şafak'da yayımlanan Başbuğ'un Cemal Gürsel'e yazdığı mektuptaki 'Ölüm cezaları infazı devletimizin aleyhine durumlar oluşturacak.Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamında ise bu darbeyi gerçekleştirenler millet önünde sorumlu olacaktır' sözlerini tüm Türkiye biliyor.

Darbe bildirisine gelince, o dönemlerde kendisinin bir çok açıklaması da mevcut 'Tren hareket ediyordu. Binsem de binmesem de edecekti. Benim tek derdim seyrini değiştirmekti' dedi ve öyle de oldu bu yüzden de Hindistan'a dış görev bahanesi ile sürgune gönderildi.

Bu bağlamda Başbuğumuz, Merhum Liderimiz Alparslan Türkeş'e atılan her iftira ve karalama girişimi sonuçsuz kalacak, bu iftira ve yalan pisliği ise konuşanların kendisine yapışacak ve daha çok yakışacaktır. Pisliğinizde boğulmanız dileğiyle..."

Alparslan Türkeş'e İftira Atan Can Ataklı'ya Sert Yanıt adnan menderes ataklı vakfı türkeş eren doğukan çölaşan 27 mayıs idam