Alparslan Türkeş'in Kabrine Alınmamaya Çalışılan Ahmet Kutalmış Türkeş Şikayetçi Oldu

TAKİP ET

Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü nedeniyle kabrine ziyaret gerçekleştirmek isteyen Ahmet Kutalmış Türkeş, bir grup partili tarafından kabre alınmamaya çalışıldı. Türkeş, bu durumun ardından karakola giderek şikayetçi oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü nedeniyle Beştepe'de bulunan kabrini ziyaret etmek istemiş fakat bir grup partili tarafından kabre girişi engellenmeye çalışılarak gerginlik yaşanmıştı.

Yaşananların ardından kabir ziyaretini gerçekleştiren Ahmet Kutalmış Türkeş, daha sonra karakola giderek söz konusu gruptan şikayetçi oldu.

"Semih Yalçın'dan Talimat Aldıklarını Söylediler"

Kutalmış Türkeş, emniyette verdiği ifadesinde, Alparaslan Türkeş'in kabrini ziyaret etme amacıyla İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini fakat kabre girmek istediği sırada tanımadığı kişiler tarafından engellendiğini belirtti. Arabasının etrafının sarıldığını ve çevresindekilerin "içeriye giremezsin" şeklinde bağırdığını aktaran Türkeş, arabasının önüne geçen 2 şahsın kaportaya vurarak kendisine "buraya giremezsin, senin burada işin yok, burada olmaya hakkın yok" dediğini ifade etti.

Etrafını saran kişilere "Beni öz babamın mezarına mı sokmuyorsunuz" şeklinde bağıran Türkeş, cevap olarak ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan talimat aldıklarını ve Türkeş ailesinin kabre giremeyeceğini söylediklerini aktardı.

 

Yaşadıklarını Anlattı

Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaşadıklarını anlatan Kutalmış Türkeş, "Otomobille geldiğimizde kapıyı tutup, beni tanımalarına rağmen içeri almadılar. Kendimi ısrarla tanıtmama babamın kabrini ziyaret edeceğimi söylememe rağmen almamak için direndiler. Ben de girmek için direndim. Bu arada onlar telefon görüşmeleri yaptı. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir mücadele sonrasında babamın kabrine yaklaşabildim. Böyle bir rezalet olmaz. Ben değil kim olursa olsun babamın kabrini ziyaret edebilir orası kimsenin tapulu malı değil. Çiftlik Karakolu’na gidip beni içeri almamak için direnen iki kişi hakkında şikayetçi oldum. Benzer bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

alparslan türkeş ahmet kutalmış türkeş oğlu şikayetçi oldu karakol ifade tutanak yaşadıkları alınmadı engellendi girişi ziyareti ölüm yıl dönümü gitti mhp partililer bir grup tarafından