Altay: HDP'yi Terör Örgütü Görmüyoruz

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, "HDP'yi terör örgütü görmiyoruz, Demirtaş ve Kavala'nın cezaevinde tutulması doğru değil" açıklamasını yaptı.

Pınar Işık Ardor'un sunumuyla TV100'de yayımlanan Pazar Siyaseti programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çıkışı ile ilgili "Siyasette 'helalleşme' bizim topluma hoş gelen bir kavram. Bu topraklar jeostratejik öneme sahip topraklar. Dünyanın en istisna üklelerinden biriyiz. Cumhuriyetimiz gerçekten demokrasiyle taçlanmış olsaydı, Batı'daki gibi bir demokrasi bugün çalışıyor olsaydı bugün ekonmiyle ilgili sorunları konuşmazdık. Ekonomi, eşittir demokrasidir" diye konuştu.

Yaklaşan seçimlerde kimi Cumhurbaşkanı Adayı olarak göstereceklerine ilişkin soruya "Adayı erken açıklamayı doğru bulmuyoruz. Bizim adayı açıklayacağımız gün seçim kararının alındığı gün olur muhtemelen ama 1 gün sonra olmaz. Aynı gün açıklayacağız" yanıtını veren Altay, HDP ve Kürtçü terör örgütü PKK arasındaki ilişki ile ilgili ise şu açıklamayı (43. dakika 30. saniye) yaptı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 4 tane Başkanvekili var, birisi HDP'li. Nimetullah Bey kürsüye çıkıyor, AKP Grup Başkanvekili veya MHP Grup Başkanvekili şöyle ceketini ilikliyor, söz istiyor, o verirse konuşuyor. Ya da Meclis'te bizim danışma kurulu vardır ya da ortak kanun teklifi veririz bazen biz. Değişiklik önergesi veririz, ortak. AKP, CHP, HDP, MHP, İYİ Parti Grup Başkanvekilleri imza atar. Böyle yüz tane belge koyarım önünüze. Geçen hafta benim de, AKP'nin de, MHP'nin de, HDP'nin de imzasının olduğu bir tane belge var. Biz HDP'yi terör örgütü görmiyoruz, Selahattin Demirtaş'ın ve Kavala'nın cezaevinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Açığız bu konularda. 

HDP Meşrudur, Legaldir

HDP'nin PKK'yla ilişkisini minimize etmesini ben de isterim, varsa. İddialar var, ben gördüğüm bir ilişkiyi bilmiyorum. Bir siyasi partinin terör örgütüyle ilişkisi olmamalı. Bana göre HDP 6 milyon oy almış, en az AKP kadar, MHP kadar, CHP kadar legal bir siyasi partidir. Meşrudur.

PKK da Türkiye Cumhuriyeti için bir tehdittir, eli kanlı bir terör örgütüdür ve bertaraf edilmelidir. Kandil PKK'nın üssü ise sayın Genel Başkanımız doğru söylemiş, yerle bir edilmelidir bu kadar basit. Ama orda yalandan uçakları gönderip dağ taş bombalamak değil. "

engin Altay HDP'yi Terör Örgütü Görmüyoruz demirtaş kavala