Altay'ın Motoru Güney Kore'den

TAKİP ET

Türkiye'nin Altay tankının motorunun üretimi için Güney Kore ile anlaştığı iddia edildi.

Savunma teknolojisi alanında dünyanın en önde gelen haber kuruluşlarından Defense News, Türkiye için Altay tanklarını üreten BMC'nin, Alman ambargosunun yaşattığı aksaklıkları aşmak için Güney Koreli şirketlerle anlaşmaya vardığını bildirdi.

Defense News'in haberinde BMC'nin, Güney Koreli Doosan ve S&T Dynamics şirketleri ile motor ve güç aktarım mekanizmalarının tedariki için anlaşma sağlandığı bildirildi.

Barış Pınarı Ambargosu

Altay tankının başta motor olmak üzere birçok aksamının Almanya'dan alınması öngörülmüş ancak Almanya'nın aldığı , Türkiye'nin 2019'da gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sırasında "Suriye'de kullanılabilecek savunma sanayii ürünlerinin ihracatına onay vermeme" kararı ve daha sonra "Türkiye'ye deniz kuvvetleri tarafından kullanılan araç ve teçhizat haricinde hiçbir silah satışına onay vermeme" kararından dolayı Altay tankının üretimi durmuş, tankların teslimatında gecikmeler yaşanmıştı.

Defense News'in haberine göre Alman ambargosunu delebilmek için Güney Koreli şirketlerin Altay tankının güç aksamındaki bazı parçaları modifiye ederek "Alman olmaktan çıkarması" planlanıyor. Defense News'e konuşan üst düzey BMC yetkilisi Doosan ve S&T Dynamics'in tedarik edeceği güç aksamlarının Altay tanklarına 18 ay içinde takılabileceğini belirtti. Silah, otomotiv ve makine sanayii alanında üretim yapan S&T Dynamics Güney Kore ordusunun en büyük tedarikçilerinin arasında bulunuyor.

altay tankı almanya ambargo altay motoru güney kore barış pınarı altay seri üretim bmc