Altaylı AKP'nin Ekonomi Reform Paketini Serdar Ortaç Şarkılarına Benzetti

TAKİP ET

Erdoğan'ın açıkladığı 'ekonomi reform paketi', siyaset tarafından tartışma konusu edilmeye devam ederken Altaylı'dan ilginç bir çıkış geldi. Habertürk yazarı, bu paketleri 'Serdar Ortaç şarkılarına' benzettiğini söyleyerek söz konusu uygulamaları eleştirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk'teki köşesi için kaleme aldığı 'İtibardan Reforma' başlıklı yazıda Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve tartışma konusu olan 'ekonomi reform paketi' için dikkat çeken cümleler kurdu.

Türkiye'de yıllardır reform paketleri açıklandığını ancak hiçbirinin uygulamaya geçmediğini kaydeden Altaylı, son paket için şu ifadeleri kullandı:

"Bu kez de gayet havalı bir başlık bulmuşlar.

“İstiklalden istikbale”

Bu başlıkları ben Serdar Ortaç şarkılarının sözlerine benzetiyorum.

Ortaç’ın şarkı sözlerine hiç dikkat ettiniz mi?

Etmedinizse etmemeye devam edin.

Ben ettim pişmanım.

Kulağa hoş geliyor, ritme uyuyor ama okuduğunuz zaman hiçbir anlamı yok.

Ses uyumuna uygun, dinleyeni keyiflendiriyor ama manasız."

"İtibarden Reform Olur mu?"

Yeni paketin vatandaşta bir karşılığını olmadığını, heyecan yaratmadığını kaydeden Altaylı, paketin içeriğini dahi okumadığını ve sadece başlıklara bakmakla yetindiğini ekledi.

Altaylı, yazısında bu başlıklardan biri olan 'tasarruf' sözcüğüne odaklanarak iğneleyici cümlelerle yakın geçmişi hatırlattı. "Ekonominin ta kendisidir aslında. Şimdi Türkiye’de de yapılacakmış. Kamu harcamaları zapturapt altına alınacakmış, kamuda araç tasarrufuna gidilecekmiş. Okudum güldüm" ifadeleriyle konuyu yıllardır AKP'nin sloganı haline gelen 'itibardan tasarruf olmaz' cümlesine getiren Altaylı, yazısını şöyle tamamladı:

"Biz bunu anlarız ama yeni nesil zor anlar.

Onlar yıllardır “İtibardan tasarruf olmaz” diye büyütüldüler.

Şimdi gel de anlat bu çocuklara bu tasarrufu.

Audi A8’ye binmeyen rektörün, Mercedes S 500’e binmeyen başkanın, özel uçakla uçamayan bakanın kıymeti harbiyesi olur mu!

İtibardan reform olur mu?"

fatih altaylı habertürk ekonomi reform paketi reformlar serdar ortaç tasarruf itibardan tasarruf olmaz itibardan reforma