Altaylı: Diyanet Hakkındaki Düşündüklerimi Yazarsam Hapse Girerim

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Atatürk'ün adına hutbede yer vermeyen Diyanet'e ateş püskürdü.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün mübarek adını cuma hutbesinde anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı ve "Başkanlık koltuğunu kirleten zat"a ateş püskürdü.

Altaylı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhuriyet'in ilanının yıldönümü için hazırlanan hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını geçirmeyen Diyanet İşleri ve Başkanlık koltuğunu kirleten zat hakkındaki düşündüklerimi yazarsam çok büyük tazminat öder ve hapse girerim. Ama siz içimden geçenleri anlarsınız" ifadelerini kullandı.

Altaylı daha önce de Diyanet İşleri Bakanlığı'nın "yengeç, kalamar, ıstakoz, karides, midye, kurbağa ve benzeri deniz ürünlerinin helal olmadığına ilişkin fetvasına "Diyanete yanıtımı bu Fotoğrafla veriyorum. Biscaye körfezinde yakalanmış 6 kiloluk bir ıstakoz ve temizlemekte olduğum kalamar ve karideslerle. Çalıp çırpmıyor kamu malına el uzatmıyor kimsenin hakkına hukukuna çökmüyoruz çok şükür" mesajıyla paylaştığı bir fotoğrafla yanıt vermişti.

Laiklik karşıtı açıklamaları ile tepki çeken Ali Erbaş'ın yönetimindeki Diyanet İşleri Başkanlığı, 29 Ekim'e denk gelen cuma namazında okunacak olan hutbede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bizlere hediye eden Atatürk'ün adını anmadı.

Altaylı Diyanet Hakkındaki Düşündüklerimi Yazarsam Hapse Girerim