Altaylı: Kızıltoprak Kartal Sahil Yoluna İstanbul Demeye Bin Şahit Bile Yetmez, Felaketin Eli Kulağında

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, yasa dışı göçmen meselesine ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

"En son Latin istilasında görmüştü" başlığıyla kaleme aldığı ve HaberTürk'te yayımlanan yazısında kontrolsüz göçmen akınının toplum üzerindeki etkisini giderek artırdığını belirten Altaylı, "Bir yandan Van’dan gelen Afgan göçmen görüntülerini konuşurken, diğer yandan İstanbul’daki felaketi gözlerimizle izliyoruz" dedi.

Göçmenlerin misafirliği bırakıp "yavuz hırsızlığa" başladığını belirten Altaylı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ve Türklere hakaret eden Afganistanlı bir yasa dışı göçmeni hatırlatarak "Türkiye'de hangi yasal hakla bulunduğunu bilmediğim bir Afgan, sosyal medya hesabından Türkiye'ye, Türkler'e, Türk kadınlarına hakaretler yağdırıyordu" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un istila altında bir şehir gibi göründüğünü kaydeden Altaylı, Anadolu yakasında bir arkadaşına gittiği sırada Kızıltoprak'tan Kartal'a kadar uzanan sahil yolunun durumuna ilişkin olarak "Yemin ediyorum Türkiye’deyim, İstanbul’dayım demeye bin şahit bile yetmezdi. Gözlerime inanamadım. 'Burası bizim İstanbulumuz mu?' dedim. Gözünüzle siz de görün diye fotoğraflar paylaşıyorum sizinle. Aynı fotoğrafları hatta beterlerini Avrupa yakasındaki tüm sahillerde Cankurtaran'dan başlayıp Bakırköy'de, Ataköy'de, Yeşilköy'de, Yeşilyurt'ta, Florya'da çekebilirsiniz. Gördüğünüz yerler Lazkiye değil, İstanbul. Bunlar yine iyi görüntüler. Başka yerlerde bir felaketin eli kulağında" dedi.

İki günde gündeme bomba gibi düşen iki taciz vakasını ve bu yüzden yasa dışı göçmenlere yönelik meydana gelen linç girişimini hatırlatan Altaylı, Mıurat Bardakçı'ya seslenerek "Resmi görüşü olarak göçmenleri savunan Murat Bardakçı dostuma sormak isterim. Osmanlı zamanında böyle bir şey mümkün müydü? Fatih Sultan Mehmet’ten başlayarak özellikle İstanbul için Devlet-i Aliyye’nin bir iskan politikası var mıydı? 2 milyon Suriyeli, hadi 2 milyonu geçtim 500 bin Suriyeli Osmanlı vatandaşı canları çekince kalkıp İstanbul’a gelip yerleşebilir miydi? Hele ki İmparatorluğun güçlü zamanlarında böyle bir şey mümkün müydü Murat! İstanbul'u bitiren, perişan eden 13. Yüzyıl'daki Latin istilasından sonra İstanbul'un böyle kontrolsüz bir istila gördüğünü hiç zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Altaylı Türkiye'yi sessiz biçimde işgal eden yasa dışı göçmenlerin istilasını, İstanbul'un mahvolmasına neden olan Latin istilasına benzetti.

Altaylı Kızıltoprak Kartal Sahil Yoluna İstanbul Demeye Bin Şahit Bile Yetmez Felaketin Eli Kulağında