Altılı Masa 5. Kez Buluştu: Ortak Aday ve Parlamenter Sistem Konuşuldu

TAKİP ET

Altılı masa, bu kez İYİ Parti ev sahipliğinde toplandı.

Beşinci buluşmalarında İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi, görüşmede ortak cumhurbaşkanı adayının yetkilerini tartıştı.



Saat 14.00'te başlayan toplantıda liderler ortak adayın ismini konuşmama, niteliklerini konuşma kararı aldı. Geçiş süreci sonrasında cumhurbaşkanını yetkileri tartışıldı. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sırasında anayasanın hangi maddelerinde değişiklik yapılacağı konusunda müzakereleri yürüten "Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu"nun çalışmaları ve komisyonun önerdiği anayasa değişikliiği önerileri ele alındı. 



Anayasa değişiklikleri içinde yer alması komisyon tarafından önerilen yasama ve yargı bağımsızlığı için gereken anayasa değişikleri, başbakanlığın geri getirilmesi, bakanlar kurulu ve HSK'nın yeni sistemdeki yeri konuşuldu.

Ekonomik buhranın da görüşüldüğü toplantıda yüksek enflasyonu ve vatandaşların karşı karşıya olduğu ekonomik sorunlara karşı çözüm önerilerini dile getirdi.



Birlikte yemek yiyen 6 liderin sofrasında Ankara'nın muhtelif ilçelerinde ev ekonomilerine katkı sunmak için yemek yapan ev hanımlarının ellerinden şu yemekler yenildi: Tarhana Çorbası, Zeytinyağlı Barbunya, Zeytinyağlı Sarma, Su Böreği, Yoğurtlu Tarator, Balık Lokum, Gavurdağı Salata, Bulgur Pilavı, Kuzu Güveç, Meyve Tabağı, Dondurma, Gaziantep ve Beypazarı Baklavası.

Altılı masanın 6. ve son buluşması Ağustos ayında Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

altılı masa beşinci kez buluştu ortak aday konuşuldu Parlamenter sistem geçiş