Altılı Masa'da 'Ortak Aday' İçin Fikir Ayrılıkları

TAKİP ET

Halk TV'den Ercan Dalgıç'ın bugün kaleme aldığı yazısında, dört partinin Abdullah Gül ile yakın temasta olduğunu söylerken DEVA Partisi'nin ise 'Sol gelenekten gelen ama AKP'de bakanlık yapmış isimleri' gündeme getirdiğini iddia etti. Demokrat Parti'nin Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldığını belirten Dalgıç, İYİ Parti'nin ise Kılıçdaroğlu konusunda çekimser konumda olduğu kaydetti.

Halk TV'den Ercan Dalgıç'ın bugün kaleme aldığı yazısında, 26 Ocak'taki Altılı Masa toplantısı öncesi her partinin, kendi kurullarıyla aday belirleme istişarelerine başladığını ve olası adaylar için farklı alternatiflerin değerlendirildiğini belirtti.

Ercan Dalgıç, dört partinin Abdullah Gül ile yakın temasta olduğunu söylerken DEVA Partisi'nin ise  'Sol gelenekten gelen ama AKP'de bakanlık yapmış isimleri' gündeme getirdiğini iddia etti. Demokrat Parti'nin Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldığını belirten Dalgıç, İYİ Parti'nin ise Kılıçdaroğlu konusunda çekimser konumda olduğu kaydetti.

Dalgıç'ın yazısında öne çıkan kısımlar şu şekilde:

26 Ocak'taki zirvede, aday isminin telaffuz edilmesi beklenmiyor. Zirvede, ''Ortak Politikalar Metni'' ve ''Geçiş Süreci Yol Haritası''na son şekli verilecek. Metin, 30 Ocak'ta gerçekleştirilecek lansman toplantısında kamuoyuyla paylaşılacak.

En Net Pozisyonu CHP Aldı

Şu an için adaylık istişareleri partilerin yetkili kurulları nezdinde gerçekleştiriliyor. Adaylık konusunda en net pozisyona sahip parti ise Cumhuriyet Halk Partisi... CHP Genel Merkezi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına tam destek veriyor. Altılı Masa'yı bir araya getiren Kılıçdaroğlu'nun, ''en doğal aday'' olduğuna dikkat çekiliyor.

İYİ Parti Kılıçdaroğlu Konusunda Çekimser

İYİ Parti ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığına hala mesafeli... Gelen son kamuoyu araştırmalarının sonuçları, Kılıçdaroğlu'nun şansını artırdığını gösterirken, İYİ Parti, konuyu partinin yetkili kurullarına danışmadan karar almama eğiliminde. Bu konuda parti tabanının görüşlerinin alınması için de çeşitli yoklamalar yapılıyor.

Demokrat Parti Kılıçdaroğlu'ndan Yana

Altılı Masa'da Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına net bir şekilde destek veren partilerden birisi de Demokrat Parti... Aday isminin Altılı Masa'da telaffuz edilmeye başlanmasıyla birlikte Demokrat Parti'nin de Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana görüş bildireceği belirtiliyor. Altılı Masa içerisinde en fazla oya sahip olan CHP'nin kendi adayıyla seçime girmek istemesi, Demokrat Parti'de ''doğal'' karşılanıyor.

'Sol Gelenekten Gelen ama AKP'de Bakanlık Yapmış İsimler'

Olası adaylar konusunda en geniş yelpazeye sahip parti ise DEVA Partisi... Genel Başkan Ali Babacan'ın ''aday masa içinden olmalı'' görüşüne karşın, kurmaylarının Babacan'a farklı isimler sundukları ifade ediliyor. Bu isimler arasında AKP iktidarında bakanlık yapmış siyasetçiler de var. DEVA Partisi kaynakları, ''Geçmişte sol gelenekten gelen ama AKP'de bakanlık düzeyinde siyaset yapmış isimlerin'' de gündemde olduğunu belirtiyor.

altılı masa ortak aday chp iyi parti hdp akp deva partisi gelecek partisi Demokrat Parti Saadet Partisi