Altılı Masa 'İstanbul Sözleşmesi' ve 'Sığınmacı Sorunu' Konusunda Uzlaşamadı

TAKİP ET

Altılı Masa 'İstanbul Sözleşmesi' ve 'Sığınmacı Sorunu' konularında uzlaşamadı. Ahmet Davutoğlu liderleri ikna etmek için 'uzlaşı turu'na çıkacak.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yakın gelecekte bir “uzlaşma turuna” çıkmayı planlıyor. Liderler 5 Ocak'ta yapılacak toplantıda "tartışmalı" konularda fikir birliği arayacak. Görüşmede "sığınmacı sorunu", "İstanbul Sözleşmesi" ve "Cumhurbaşkanı Yardımcıları" konularının ele alınacağı söyleniyor.

Ortak yol haritası oluşturmayı hedefleyen altı partinin oluşturduğu komisyon çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıktan sonra "Sığınmacı Sorunu" ve "İstanbul Sözleşmesi" gibi bazı başlıkların üzerini çizerek sona bıraktı. Komisyonun bu hafta içerisinde yeniden bu konularda çalışmaya başladığı öğrenildi. Komisyon üyelerinin bu konulara ilişkin nihai görüşlerini liderlerin ortak görüşüne sunması ve daha sonra bu görüşlerin başkanlara sunulması bekleniyor.

CHP ve İYİ Parti, kadına yönelik şiddete karşı yürütülecek politikalar kapsamında İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden imzalama taahhüdü istediği ancak Saadet Partisi'nin de bu taahhüde şerh düştüğü öğrenildi.

Daha önceden de Gelecek Partisi’nin, Suriyeli sığınmacılar için ortak metne “Onurlu ve insani geri dönüş” ifadesini ekletmek istediği ancak özellikle Demokrat Parti’nin bu ifadeye karşı çıktığı iddia edilmişti.

altılı masa iyi parti chp demokrat parti