Altılı Masanın Anayasa Değişikliği Toplantısında Dikkat Çeken Detay: Akşener ve Kılıçdaroğlu Yan Yana Oturmadı

TAKİP ET

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun kurmayları arasındaki tartışmalar basına yansımıştı.

Altılı Masa; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi'ni bugün açıkladı.

Toplantıda dikkat çeken bir detay gözlerden kaçmadı. Daha önceki toplantılarda genellikle yan yana oturan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez uzak oturdu.

Bir süredir İYİ Parti ve CHP kurmayları arasınıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel adaylığı etrafında yaşanan tartışma devam ediyor. 

"Kazanacak Aday"

CHP kurmayları zaman zaman Kılıçdaroğlu aday olmazsa Altılı Masa'nın dağılacağı tehdidinde dahi bulunurken İYİ Parti kurmayları ise Kılıçdaroğlu'nun kazanmasının riskli olduğunu ve adayın liderler tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Eylül ayında Fatih Altaylı'yla katıldığı programda üstü kapalı şekilde de olsa Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamadığını, "kazanacak bir aday" göstermeleri gerektiğini belirtti. 

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarındaki vaatlerinin genellikle "Bay Kemal yapacak" şeklinde olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

"Kulak Çekme" Tartışması

Son olarak İslamcılığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na karşı bir açıklama yapmış; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "evin çocuğunun kulağını evin reisi çeker" açıklamasıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada Ağıralioğlu'nun açıklamasının İYİ Parti'nin kurumsal görüşü olmadığını belirtmişti.

Ayrı Oturdular

Bugün yapılan toplantıda İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yan yana oturmadığı görüldü. Akşener'in, yanında oturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile sık sık konuştuğu dikkatlerden kaçmadı.

Bu gelişme parti kurmayları arasında yaşanan tartışmaların iki liderin arasını germiş olabileceği yorumlarına sebep oldu.

iyi parti akşener kılıçdaroğlu altılı masa gerginlik artıyor