Altındağ Olayının Ardından 76 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Altındağ'da yaşanan olaylara katılan ve sosyal medyada olaya ilişkin paylaşım yapan 76 kişi gözaltına alındı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2 Suriyeli tarafından bıçaklanan Emirhan Yalçın'ın ölüm haberinin ardından bölgede protestolar başladı. Mahallede yaşayan Suriyelilerin evlerine ve araçlarına saldıran mahalle sakinleri, ''Mahallemizde Suriyeli istemiyoruz, gitsinler'' diyerek seslerini duyurmaya çalıştı. 

Mahalleliler tarafından olayların yaşandığı sırada çekilen görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılması üzerine bazı vatandaşlar mahalle sakinlerini desteklerken bazıları da olayları 'faşistlik' olarak nitelendirdi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayların merkezinde bulunan ve sosyal medyada yayılan görüntüler üzerinden olaya dahil olan kişilerin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyetten yapılan açıklamada, ''Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır'' denildi. 

Altındağ'da olayların sürdüğü sırada Yalçın'ı bıçaklayan  Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, mahkemece ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı.

 

ankara altındağ 76 gözaltı suriyeli emirhan yalçın