Altındağ'da 2 Türk Gencini Bıçaklayan Suriyeliler 'Tasarlayarak Öldürme' Suçundan Tutuklandı

TAKİP ET

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2 Türk gencini bıçaklayarak birinin ölümüne neden olan Suriyeliler hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklama kararı verildi.

Ankara'nın Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde meydana gelen olayda Suriyeli sığınmacı Yahya Abdo ve Muhammed Abdo Türk gençlerini bıçaklamış, Ali Yasin Güler ve Emirhan Yalçın ağır yaralanmıştı. 

Olayın duyulması üzerine Battalgazi Mahallesi'ndeki Türk vatandaşları ayağa kalkmış ve Suriyelilerin bulunduğu bölgelere doğru yürümek istemiş, bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edilmiş, olayların durulmaması üzerine Altındağ Kaymakamı olay yerine giderek vatandaşlarla konuşmuştu.

18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır" denildi.

Hlak Arasında Korku ve Paniğe Yol Açan Paylaşımlarla İlgili Soruşturma 

Bunun yanında "Ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili de TCK 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatılmıştır" denilen açıklamada "Olay bütün yönleriyle araştırılmakta olup her iki soruşturma da titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

Altındağ'da 2 Türk Gencini Bıçaklayan Suriyeliler 'Tasarlayarak Öldürme' Suçundan Tutuklandı