Altun'dan Yüreklere Su Serpen Açıklama: BİST'ten Aldığı 'Huzur Hakkını' Hayra Hasenata Harcıyormuş

TAKİP ET

İletişim Başkanı Altun, iddia edildiği şekilde Borsa İstanbul'dan 'huzur hakkı' aldığını doğruladı. Öte yandan Altun, bu parayı tek bir kuruşuna dahi dokunmadan hayra harcadığını öne sürerek kendisini savundu.

5 maaş aldığı, Borsa İstanbul'dan 'huzur hakkı' aldığı gibi iddialarla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kamuoyunun aklındaki soru işaretlerini gidermek yerine WhatsApp'ta üyesi olduğu İmamhatip Lisesi grubuna bir mesaj atmayı tercih etti.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bu mesajda Altun'un birden fazla maaş aldığı yönündeki iddiaları redderken diğer yandan Borsa İstanbul'dan 'huzur hakkı' aldığı yönündeki iddiayı kabullendiği görülüyor.

Altun, konuya dair "2 yıldır Borsa İstanbul yönetim kurulu üyesi olarak aldığım huzur hakkının tek bir kuruşuna dokunmadım. Hayra hasenata harcadım. Bu söylenmez biliyorum. Ama bana, aileme demediklerini bırakmadılar" ifadelerini kullandı. İletişim Başkanı; 2 yıldır ne kadar 'huzur hakkı' aldığı, yani ne kadar hayır işlediğini ise açıklamadı.

Eşine Dair İddiaları Kabul Etmese de Raporlar Altun'u Yalanlıyor

Fahrettin Altun, aynı açıklamada "Eşim de sadece Marmara Üniversitesi'nden ücret alıyor. THY Yönetim Kurulu Üyeliği'nden herhangi bir ücret almıyor. Bunu aylar önce ilan etti ama yine devam ettiler yalana" sözleriyle eşine ilişkin iddiaları yalanlasa da THY'nin ilgili Yönetim Kurulu Raporu gerçeği ortaya koyuyor.

THY'nin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunun 'Mali Haklar' bölümünde Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'un da aralarında bulunduğu üyelere huzur hakkı yerine ikramiye ödendiği ve bunun ücretinin de toplam 25 milyon 224 bin 200 TL olduğu kaydedildi.

fahrettin altun ihl whatsapp grubu fatmanur altun thy yönetim kurulu üyeliği bist borsa istanbul huzur hakkı ikramiye beş maaş iddiası özgür özel hilal kaplan sabah gazetesi iletişim başkanlığı