Amazon'a Karşı 4 Günlük Grev Kararı

TAKİP ET

Almanya'nın en büyük sendikalarından Birleşik Hizmetliler Sendikası, Amazon'u toplu iş sözleşmelerini imzalamaya zorlamak için Pazar akşamından itibaren 4 günlük bir greve gitmeye çağırdı.

Almanya’nın en büyük sendikalarının başında gelen Birleşik Hizmetliler Sendikası (ver.di), Amazon’un Rheinberh, Werne Koblenz, Leipzig ve Bad Hersfeld’deki iki şubesinde çalışan işçileri, şirketin toplu iş sözleşmelerini kabul etmeye zorlamak için Pazar akşamından itibaren, 4 günlük bir greve çağırdıklarını duyurdu.

ver.di'nin İşçi Temsilcisi Orhan Akman, “Amazon, tek başına koronavirüs krizinde darphane yapıyor, bu nedenle ücret kaçakçılığı durdurulmalı. Şirket bizlere bu yıl zam yapmayı mümkün kılmalı” diyerek tepki gösterdi.

Perakende ve postayla sipariş sektöründeki işçiler için ilk etapta yüzde 4.5 oranında bir ücret artışı talep eden sitenin grev çağrısına ne yanıt vereceği bekleniyor. 

Çalışma Koşulları Söylendiği Gibi Değil

Sendika temsilcileri; Amazon'un iddia ettiği gibi 'mükemmel ücret ve avantajlar' sunmadığını, çalışanların idrarlarını şişelere yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Daha önce yalanlanan bu konuda bir e-posta açığa çıkarılmış, bölge müdürü tarafından gönderilen e-postada, “Bu akşam bir çalışan, bir sürücünün istasyona gönderdiği Amazon torbasında insan dışkısı buldu. Son iki ay içindeki üçüncü kez bir torba, dışkıyla istasyona iade ediliyor. Sürücülerin yoldayken acil durumlar yaşayabileceğini ve özellike teslimat yaparken tuvalet bulmakta zorlanabileceğini anlıyoruz. Ancak sürücüler, torbaları istasyona dışkıyla iade edemezler” yazdığı görülmüştü.

 

amazon almanya grev 4 gün ver.di orhan akman