'Amélie' Sovyet Ajanı Çıktı

TAKİP ET

Yönetmen Jean-Pierre Jeunet, tüm dünyada büyük ilgi gören filmden 22 yıl sonra ünlü Fransız karakterin gerçek kimliğini açıkladı.

Amelie filminin Fransız yönetmeni Jean-Pierre, Jeunet 22 yıl önce sinemaya kazandırdığı ‘Amélie’nin aslında garson değil, Sovyetler Birliği’nin istihbarat servisi KGB tarafından işe alınan bir casus olduğunu açıkladı.

Fransız oyuncu Audrey Tautou tarafından canlandırılan Amélie karakteri iyi kalpli ve kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamış bir garsondu.

Fakat filmin yönetmeni Jeunet neredeyse çeyrek asır sonra aslında Amélie’nin sandığımız gibi ‘masum bir karakter olmadığını’ söyledi.

actu.fr’nin aktardığına göre Jeunet, filmin 22’nci yılına özel hazırladığı kısa filmde Amélie Poulain’in gerçek hikayesini anlattı. Altı dakikalık kısa filmle Jeunet, sinemanın en büyük ‘plot twist’lerinden birine imza attı.

Yeni yayımlanan kısa filme göre Amélie aslında Sovyetler Birliği’nin istihbarat servisi KGB tarafından işe alınan bir casustu ve aslında Amélie, küçüklüğünden bu yana ajanlık eğitimi alıyordu.

Kısa film, Jeunet’nin sırrı açığa çıkarma zamanının geldiğini anlatan konuşmasıyla başlıyor. Amélie’nin casusluk teknikleri ve siyanürlü krem brule hazırlamak gibi ‘sinsi’ planları, filmin ikonik sahnelerinin yardımıyla deşifre ediliyor.

 

amelie amelie filmi sovyet ajanı kgb jean-pierre jeunet