Amerika'da Emekli Askerlerden Çarpıcı İtiraflar: UFO'lar Ulusal Güvenlik Tehdidi Olabilir

TAKİP ET

Amerika'da üç emekli asker Temsilciler Meclisi'nde UFO olarak bilinen kimliği belirsiz gök cisimleriyle ilgili bir oturumda ifade vererek bu olayların bir ulusal güvenlik sorunu olduğu ve hükümetin bu konuda çok gizemli davrandığı uyarısında bulundu.

Temsilciler Meclisi Gözetim alt komitesi Çarşamba günü UFO'larla ilgili bir oturum düzenlerken, oturumu düzenleyen milletvekilleri hükümetin kimliği belirlenemeyen gök cisimleri konusunda daha açık sözlü olması çağrısında bulundu.

Eski bir donanma pilotu olan Ryan Graves, "Eğer UAP (Tanımlanamayan Anormal Fenomenler) yabancı insansız hava araçları ise, bu acil bir ulusal güvenlik sorunudur. Eğer başka bir şeyse, bu bilim için bir sorundur. Her iki durumda da tanımlanamayan cisimler uçuş güvenliği için bir endişe kaynağıdır" dedi.

Hükümet açıklanamayan gözlemleri UAP olarak nitelendiriyor ve son yıllarda vakalarla ilgili raporlar yayınladı. Bunlardan bazıları hala açıklanamazken, diğerleri "balon veya balon-varlıkların" yanı sıra dronlar, kuşlar, hava olayları veya plastik torbalar gibi havadaki kalıntılara dayandırıldı.

Graves ve emekli bir ABD Donanma komutanı olan David Fravor, orduda görev yaptıkları sırada UAP'leri gördüklerine dair ifade verdiler. Eski bir Hava Kuvvetleri istihbarat subayı olan David Grusch, hükümetin tanımlanamayan gözlemlerle ilgili araştırmalarını örtbas ettiğini iddia etti ve istihbarat topluluğu genel müfettişine bilgi verdiğini söyledi.

David Grusch, 1930'dan bu yana UFO ve "insan dışı" bilgilerin Pentagon'da kayıtlı olduğunu iddia etti. 

Pentagon, Grusch'un bu iddialarını reddetti. Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough yaptığı açıklamada, yetkililerin "dünya dışı materyallerin bulundurulması ya da tersine mühendisliği ile ilgili herhangi bir programın geçmişte var olduğu ya da şu anda var olduğu iddialarını doğrulayacak herhangi bir kanıtlanabilir bilgi" bulamadıklarını söyledi.

Fravor, UAP'lerin neden bir ulusal güvenlik tehdidi olduğu sorusuna 2004 yılında tanık olduğu olayla ilgili olarak "Karşılaştığımız teknoloji elimizdeki her şeyden çok daha üstündü" dedi.

Oturum, açıklanamayan havacılık olayları üzerinde çalışan milletvekilleri, istihbarat yetkilileri ve askeri personelin konuyu ulusal bir platformda araştırmak için yaptıkları son girişim.

Oturumda hiçbir hükümet yetkilisi ifade vermedi. Nisan ayında, Kongre'nin UAP'lere odaklanmak üzere oluşturduğu Pentagon'un Tüm Alanlardaki Anomali Çözümleme Ofisi'nin direktörü Sean Kirkpatrick, Senato'nun bir alt komitesine ABD hükümetinin 650 potansiyel tanımlanamayan hava fenomeni vakasını takip ettiğini söyledi ve iki olaydan video oynattı. Kirkpatrick, dünya dışı yaşama dair herhangi bir kanıt olmadığını ve ofisinin bilinen fizik kurallarına meydan okuyan nesnelere dair "inandırıcı bir kanıt" bulamadığını vurguladı.

Milletvekilleri Savunma Bakanlığı'na bu gözlemler konusunda baskı yaparak bunları potansiyel ulusal güvenlik tehdidi olarak nitelendirdiler.

Demokrat Partili California Milletvekili Robert Garcia, "UAP'ler, her ne olursa olsun, ordumuz ve sivil uçaklarımız için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve bunun anlaşılması gerekir" dedi. "UAP'ler hakkında daha az değil, daha fazla raporlama yapılmasını teşvik etmeliyiz. Ne kadar çok şey anlarsak o kadar güvende oluruz." dedi.

Grusch, ABD hükümetinin elinde sadece UAP'lerin değil, aynı zamanda uçağın "insan olmayan" pilotlarına ait olduğu iddia edilen kalıntıların da bulunduğunu iddia etti. Ancak, kendisine baskı yapıldığında, bunun başkaları tarafından kendisine söylenenler olduğunu ve ilk elden bilgiye sahip olmadığını açıkça belirtti. "Bu benim bizzat tanık olmadığım bir şey" dedi.

Grusch heyete, Kongre'ye UAP'lerle ilgili programlar hakkında daha fazla bilgi verebilecek "işbirlikçi ve tanıkların" bir listesini sunabileceğini söyledi.

Grusch iddialarını bir muhbir olarak İstihbarat Topluluğu genel müfettişine bildirdiğini söyledi. İstihbarat Topluluğu genel müfettişliği sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Tanıkların yanı sıra bazı milletvekilleri de kimliği belirsiz gözlemlerle ilgili bilgilerin ABD hükümeti tarafından aşırı derecede gizli tutulmasından şikayetçi oldular.

Graves, UAP olaylarını bildirme konusunda hem ticari hem de askeri pilotlar için bir damgalanma olduğunu söyledi.

Graves, "Şu anda pilotların işlerini kaybetme korkusu olmadan rapor verebilecekleri bir sisteme ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili damgalanmanın ya yönetim ya da yıllık sağlık kontrolleri yoluyla mesleki yansımalara yol açacağı korkusu var." dedi.

UFO Amerika Pentagon uzaylı