Amerikalı Gazeteden Erdoğan Mesajı

TAKİP ET

ABD'nin köklü gazetelerinden Wall Street Journal'ın yayın kurulu Erdoğan hakkında bir başyazı yayınladı.

Türkiye'nin NATO üyeliğinde kararsız kaldığının altı çizilen yazıda, Rus S-400 hava savunma füze sistemini satın alınmasıyla ileri gidildiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

"S-400 sisteminin satın alınması ABD askeri teknolojisi ve personelinin güvenliğini tehlikeye atacak ve Rusya’nın savunma sektörüne önemli miktarda fon sağlayacak. Ayrıca Rusya’nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve savunma sanayisine erişimini sağlayacak.

Yaptırımlar Türkiye’nin Savunma Sanayi Başkanlığı’nı (SSB) ve üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Bu durum can yakacaktır zira uluslararası finans kurumları SSB ile iş yapmadan önce iki kere düşünmek zorunda olacak. Pompeo yaptırımların ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında alındığını söyledi. Bizim tek eleştirimiz Trump yönetiminin bu kadar geç harekete geçmiş olması.”

Türkiye'nin refaha kavuşmasının yolu olarak Batı ve özellikle Avrupa Birliği ile yakın iş birliği olarak gösterilirken, "Ankara’nın NATO müttefikleriyle bağını kuvvetlendirmesi yahut Rusya gibi ekonomik açıdan bir şey kazandırmayan bir ülkeyle ilişkisini artırması tamamen Erdoğan’a bağlı" denildi.

abd yaptırım usa trump biden başkan amerika birleşik devletler erdoğan cumhurbaşkanı caatsa recep tayyip erdoğan rte savunma sanayi sanayii sanayisi nato ab iş birliği wall street journal new york times