Amerikalı Siyasal Analistlerden Karabağ'a Destek: Devletler İkiyüzlü Davranıyor

TAKİP ET

Amerikalı siyasal analistler Luke Coffey ve Mike Doran, Dağlık Karabağ meselesinde devletlerin ikiyüzlü davrandığını ifade etti.

Amerikan basınında Türkiye'nin politikalarını ve hamlelerini doğru analiz etmesiyle bilinen uluslararası ilişkiler uzmanı Mike Doran ve eski Amerikan askeri olup şimdilerde siyasi analist olarak çalışan bir başka uzman Luke Coffey, Karabağ meselesinde devletlerin ikiyüzlü davrandığını ifade etti.

Luke Coffey, Rusya'nın Gürcistan'ın ve Ukrayna'nın bazı bölgelerini işgal etmesinin kötü, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın bazı bölgelerini işgal etmesinin ise 'karışık bir durum' olduğunu ifade eden devletler ve uluslararası örgütlere ikiyüzlü davranıldığını söyledi.

Beyaz saray dahil olmak üzere çok önemli yerlerde danışmanlık yapmış siyasi analist Mike Doran da Coffey'nin görüşüne destek vererek Karabağ meselesindeki ahlaki olmayan stratejik tutarsızlıktan rahatsız olduğunu ifade etti. Doran, "ABD, Rusya'nın rakibi ve İran'ın düşmanıdır. Güçlü bir Azerbaycan ikisini de dengede tutuyor fakat Bakü kendini gösterdiğinde 'Cihatçılar geliyor!' diye çığlık atıyoruz. Hem de Seküler çoğulcu bir ülke hakkında" dedi.

amerikan analistlerden karabağa destek karabağ gürcistan türkiye mike doran mike luke coffey beyaz saray danışmanı mike doran azerbaycanı destekliyor azerbaycana destek iran siyasi analistler rusya ermenistan işg