Amerikalılar Güneş'i Karartmanın Yollarını Arıyor

TAKİP ET

Amerikalılar iklim krizinin etkilerini hafifletmek amacıyla Güneş'i karartmanın yollarını arıyor. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi'nin Dünya'ya ulaşan Güneş ışığı miktarını azaltmak amacıyla atmosfere bazı partiküller püskürtmeyi tasarladığı belirtiliyor.

Fotoğraf: Animatrix - Operation Dark Storm

Independent Türkçe'den Çağla Üren'in Futurism ve CNBC'den aktardığına göre ABD, iklim krizinin etkilerini hafifletmek maksadıyla Güneş'i karartmayı tasarlıyor.

Bu amaçla tasarlanan 5 yıllık bir araştırma projesinin Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi tarafından koordine edileceği ve bu araştırmayla Güneş ışığının uzaya geri yansıtılması prensibiyle atmosfere bazı partiküllerin püskürtülmesinin Dünya üzerindeki muhtemel sonuçlarının değerlendirileceği belirtiliyor.

Bazı bilim insanları, hava araçlarıyla atmosfere çeşitli gaz ve partiküllerden oluşan ince bir sis tabakasının yayılarak Güneş ışığının bir kısmının uzaya geri yansıtılabileceğini ve bu sayede gezegenimizin soğutulabileceğini düşünüyor. Fakat bunun için hangi gaz ve kapsüllerin kullanılması gerektiği meselesi tartışmalı.

Lowecarbon Capital'ın kurucusu Chris Sacca CNBC'ye yaptığı açıklamada "Bu yöntem milyarlarca insanın geçim kaynağını koruma potansiyeline sahip" diye konuştu.

"Gökyüzünü Karartanın Biz Olduğumuzu Biliyoruz"

Atmosfere bazı partiküller püskürterek gökyüzünü karartma düşüncesi, Matrix ve Snowpiercer gibi filmlerde işlenmişti.

amerikalılar güneş karartmanın yollarını arıyor