Amerikan Askerleri, Bulgaristan'da Bir Fabrikaya Baskın Verdi

TAKİP ET

Bulgaristan'da düzenlenen bir NATO tatbikatı sırasında 7 Amerikan askeri, "yanlışlıkla" bir ayçiçeği fabrikasına baskın verdi.

Bulgaristan’da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında "yanlış talimat aldıkları" öne sürülen 7 Amerikan askeri, bir ayçiçeği fabrikasına baskın düzenledi.

Olay, ülkenin ikinci büyük şehri Filibe'deki Çeşnigirovo Hava Üssü'nün yakınlarında yapılan "Swift Response (Atik Müdahale)" adlı NATO tatbikatı sırasında gerçekleşti. Baskın görüntülerinde silahlı Amerikan askerlerinin, fabrika duvarını aşıp işçilere silah doğrulttukları görülüyor. İşçiler ve fabrika yönetimi ise bu duruma tepki gösterdi.

Fabrikanın sahibi Marin Dimitrov, Savunma Bakanlığına başvurup özür ve açıklama talep ettiğini söylerken "Ezildik ve aşağılandık. Resmen ölüm tehdidi aldık. Adeta gangster veya terörist muamelesi gördük. Adalet yoluyla haklarımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

NATO NATO tatbikatı Bulgaristan Amerikan askerleri ABD ordusu ayçiçeği fabrikasını bastılar yanlışlıkla fabrikayı bastılar Swift Response Çeşnigirovo Hava Üssü