Amfi Tiyatro ve Yeşil Alan Yıkılıp Cami Yapılacak

TAKİP ET

Zonguldak Ereğli'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yakınında birçok cami bulunan amfi tiyatro ve yeşil alanın yıkılarak cami yapılmasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zonguldak Ereğli sahilinde bulunan yeşil alan ve amfi tiyatro alanına cami yapılmasına dair imar değişikliği talebini Ereğli Belediyesine iletti.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Ereğli Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen imar değişikliği talebi hakkında Belediye Meclisi üyelerine bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bakanlığa cami yapılacak 7 yer gösterdiklerini ancak Bakanlığın sahile el koyduğunu aktardı.

Milli Emlak Müdürlüğüne davet edildiğini ve bu konuyu görüştüklerini belirten Posbıyık, "İlerleyen zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan bana bir davet geldi. Kent meydanına yapılacağı söylendi. Sonra ortaya çıktı ki sahilde amfi tiyatronun olduğu alana yapılacak. Ben de denizin içine yapmalarını istedim. Başta Vali bey olmak üzere herkes bu teklifime karşı çıktı" dedi.

"Yazıktır, Günahtır: Ereğli'de Kimse Buna Evet Demez"

Ereğlililerin nefes aldığı, yürüş yaptığı bir alanın yok edilmek istendiğini belirten Posbıyık, "Halkın yürüdüğü, gezdiği alana el koyuyorlar. Yazıktır, günahtır. Denizin ortasına cami yapmaya paranız yoksa bende para var, ben yapayım ama halkı cezalandırmayın. Mecliste oylama yapacağız ve bu projeyi reddedeceğiz. Ereğli'de kimse bu projeye evet demez. Tek başıma da kalsam bu projeye karşı direneceğim" diye konuştu.

Yakın Mesafede 4 Cami Var

Bakanlığın Belediyeye imar değişikliğini bir ay içinde onaylaması, yoksa kabul etmiş sayılacağı şeklinde dayatma yaptığını belirten Posbıyık, "Yapacakları caminin bulunduğu yere 120 metre uzaklıkta İskele Cami var, 160 metre uzaklıkta İsmail Ağa Cami var, 210 metre uzaklıkta Ali Molla Cami var, 270 metre uzaklıkta Orta Cami var" ifadelerini kullandı.

"Hep Beraber Ret Vereceğiz"

İmar değişikliği talebini Meclise oylamaya sunacaklarını belirten Posbıyık, "Mecliste oylamaya sokacağız. Hep beraber ret kararı vereceğiz. Sonrada hukuki mücadelemizi başlatacağız. Bu sahili yapmak için yıllarımı verdim, 25 sene uğraştım. Bu sahili insanlar, gezsin, dolaşsın, hava alsın diye yaptık. Cami yapılsın diyoruz, karşı çıkmıyoruz, maddi, manevi yardım edelim diyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bu duruma tepki göstermesi lazım" dedi.

zonguldak ereğli cami sahil halil posbıyık