Amsterdamlı Yetkililer: Uyuşturucu, Seks ve Alkol İçin Buraya Gelmeyin

TAKİP ET

Amsterdam şehir konseyi yurt dışından gelen vatandaşlara uyarıda bulundu.

Koronavirüs salgını döneminde kendi vatandaşlarıyla olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Amsterdam şehir konseyi, şehrin sessiz ve sakin halinden memnun olduklarını belirterek yurt dışından gelecek vatandaşlara 'gelmeyin' dedi.

Ülkenin seks, uyuşturucu ve alkol için kullanıldığını düşünen yetkililer, “Şehir bize kaldı ve biz artık alkol almak isteyen, uyuşturucu kullanmak isteyen ya da Red Light District’te seks yapmak isteyen turistleri hoş karşılamayacağız” ifadelerini kullandı. 

Yoğun Kalabalıklar Görmek İstemiyoruz 

Amsterdamlıların kendi içerisinde daha güzel vakit geçirdiklerini belirten Nicola Theobald, “Amsterdam’ın turistlere ihtiyacı var. Turistler olmazsa müzeler ve restoranlar hayatta kalamaz. Fakat pandemi yüzünden turistlerin gelememesi iyi oldu. Şehir bize kaldı, gecenin yarısında bağıran çağıranlar ya da kanala kusanlar olmamasından memnunuz. Şehrimizin bu şekilde kalmasını istiyoruz” dedi.

100.000 euroluk bir farkındalık kampanyası başlatan konseyin yayımladığı bildiride, “Pandemiden önceki gibi yoğun kalabalıkları görmek istemiyoruz. Amsterdam’a ve Amsterdamlılara saygı gösteren ziyaretçilere kapılarımız açık. Burada yaşayanlara ve bu kültüre saygı duymayanlar ise gelmesin. Onlara mesajımız var: Amsterdam’a gelmeyin”  ifadelerine yer verildi.

amsterdam turist koronavirüs gelmeyin seks alkol uyuşturucu şehir konseyi