Anadolu Ajansı'ndan AKP'li Sağlık Bakanı Koca'ya "Sansür"

TAKİP ET

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın greve gidecek olan sağlık çalışanlarına yazdığı mektup Anadolu Ajansı tarafından sansürlendi.

1-2 Ağustos tarihlerinde, sağlık çalışanları, "özlük hakları, mali kayıplar ve sağlıkta şiddetin önlenmesi" talepleriyle greve çıkıyor. Ancak, AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu grev kararını 'sorumsuzluk' olarak nitelendirerek sağlık çalışanlarına bir mektup gönderdi. Mektupta, Koca, 'Beyaz Reform' adı altında gerçekleştirilen icraatlarından da bahsetti.

Tele1'in haberine göre, söz konusu mektup haberini servis eden Anadolu Ajansı, Koca’nın yaşam hakkını talep eden sağlıkçılar için kullandığı "sorumsuzluk" ifadesini kırptı.

Sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulmamasını protesto amacıyla iş bırakma eylemi yapacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu (SABİM), 19 sendika ve iki Aile Hekimliği Federasyonu'nun bir araya gelerek oluşturduğu platform, taleplerinin karşılık bulmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini açıklamıştı.

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Anadolu Ajansı