Anadolu Ajansı Resmi Sitesi Üzerinden Çinli Üretici Huawei'nin Viral Reklam Haberlerini Yapıyor

TAKİP ET

Anadolu Ajansı, "Huawei, teknik servis kampanyası ile avantajlı fiyatlar sunuyor" başlığı ile yaptığı haberinde alenen Çinli üreticinin reklamını yapıyor.

Bir haber ajansı için ne gibi bir haber değeri taşıdığı belli olmayan Huawei indirimleri haberinde, "Huawei'de 1-28 Şubat'ta seçili akıllı telefon ürünlerinde LCD ekran değişiminde yüzde 50, arka kapak değişiminde yüzde 90'a varan indirimler uygulanıyor" ifadeleri kullanılarak devlet ajansı eliyle Çinli üreticinin reklamı yapıldı. Milli Mücadele yıllarında Türk milletinin kavgasının sesini duyurmak için kurulan ajansın Çinli bir teknoloji üreticisi firmanın reklamını yapacak seviyeye gelmesinin Çin'i incitmeyen politik duruşun son meyvelerinden biri olduğu akıllara geldi.

Haberin içeriğinde Huawei marka telefonların teknik servislerinin ne kadar iyi olduğu anlatılırken yaptığı indirimler ile "kullanıcı dostu" bir firma olduğu söylendi.

Ajansın daha önce yaptığı haberler incelendiğinde ise "Huawei Mate40 Pro, kamera özellikleri ile rekabette öne çıkıyor", "Huawei'in mobil arama motoru Petal Search, iş ortakları ile buluştu", "Huawei'den teknik servis ücretlerinde indirim fırsatı", "Huawei Sound ön satışa sunuldu" gibi manşetler atılarak düzenli olarak Huawei reklamı yapıldığı ortaya çıktı.

Her bir haberde Huawei'nin yeni ürünlerinin tanıtımı yapılarak övgü dolu sözlerle reklam yapılıyor. Tüm dünyada Çinli firmalar protesto edilirken ve Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri için destek mesajları yayınlanırken Türkiye'de "Çin aleyhine yayınlar yasaklanıyor" ve devlet ajansı eliyle Çinlilerin reklamları yapılıyor.

 

anadolu ajansı reklam anadolu ajansı reklam çin anadolu ajansı çin anadolu ajansı huawei anadolu ajansı reklam yapıyor huawei reklamı yapıyor anadolu ajansı çinli çinli firma çinli şirket çin şirketi çinfirması hua