Anadolu Ajansı'na Demeçler Veren Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin Tıp Doktorluğu Yapma Hakkı Yokmuş

TAKİP ET

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Recep Hormova'nın diplomasının Türkiye'deki denklik işlemlerini tamamlamadığı ortaya çıktı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Bölümü’nde tıp doktoru olarak çalışan Recep Hormova'nın yurt dışında aldığını ileri dürdüğü diplomasının Türkiye’deki denklik işlemlerini tamamlamadığı ortaya çıktı. 

YÖK Başkanlığı'na yapılan şikayet sonrasında ortaya çıkan olayda, Hormova’nın Arnavutluk’taki Tiran Üniversitesi’nde gördüğü öğrenimine ilişkin 18 Mart 2014 tarihinde denklik talebinde bulunduğu ancak tıp doktorluğu alanında seviye tespit sınavına girmesi gerektiğinin bildirilmesine rağmen gerekli işlemleri yapmadığı anlaşıldı. 

YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanı Sonnur Çetin, “Recep Hormova’nın yurt dışında gördüğü eğitim sonucu almış olduğu tıp doktorluğu diploması ile Türkiye’de tıp doktorluğu yapma hakkı bulunmamakta olup, kurulumuzca yapılacak denklik incelemeleri neticesinde adına düzenlenecek denklik belgesine sahip olması sonrasında mesleğin icrasına ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan da onayını yaptırması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

Açığa Alındı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak; diploması olmadığı halde reçeteler yazan, malzeme talebinde bulunabilen ve Anadolu Ajansı'na demeçler veren Hormova hakkında soruşturma başlatıldığını ve soruşturma bitene kadar Harmova'nın açığa alındığını bildirdi.

 

 

atatürk üniversitesi tıp faültesi harmova diploması denk tıp doktoru soruşturma