Anagold Madencilik'in Ortağı SSR Mining'in Türkiye'de 222 Milyon TL'lik Vergi, Faiz ve Cezasının Silindiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Anagold Madencilik'in yüzde 80 ortağı olan SSR Mining'in 222 Milyon TL'lik faiz, ceza ve vergisi silinmiş.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Anagold Madencilik'in %80 ortağı olan SSR Mining'in; Türkiye'de 222 milyon TL'lik vergi, faiz ve ceza tutarının silindiğini iddia etti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz, Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin göçük altında kaldığı altın madenini işleten Anagold Madenciliğin yüzde 80 ortağı olan SSR Mining'in silinen vergi, faiz ve ceza tutarını ABD Federal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun belgesiyle açıkladı. 

ABD Federal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun belgesini paylaşan Yavuzyılmaz, söz konusu tutarın 7 milyon 218 bin dolar; güncel kurla 222 milyon TL olduğunu söyledi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz, şu ifadelere yer verdi: 

“Yaparsa AK Parti yapar. Erzincan İliç’te felaket yaşanan altın madenini işleten Anagold Madenciliğin yüzde 80 ortağı olan, ABD Denver, Kanada Toronto merkezli SSR Mining’in 2023 yılı finansal tablolarına göre İliç’teki maden ocağıyla ilgili şirketin Türkiye’de silinen vergi, faiz ve ceza tutarı 7 milyon 218 bin dolar. Güncel kurla 222 Milyon TL. Kaynak: ABD Federal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu.”

iliç madeni erzincan ssr mining deniz yavuzyılmaz anagold madencilik