Analistler Disney+'ın Netflix'i Geçeceğini Öngörüyor

TAKİP ET

Analistler, Disney+'ın üç veya dört yıl içinde Netflix'i yakalayıp geçebileceğini öngörüyor.

Netflix yıllar içerisinde AppleTV+, Amazon Prime Video, Peacock, Discovery+, HBOMax ve yakında yarışa dahil olmaya hazırlanan Paramount+ gibi pek çok farklı rakiple karşı karşıya geldi . We Got This Covered'ın haberine göre ise analistler Disney+ ve Netflix arasındaki rekabetin hepsinden daha çekişmeli olacağını tahmin ediyor. 

Bununla birlikte yeni rakip Disney, devasa bir imparatorluğa hükmediyor ve bunlar arasında Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation, Lucasfilm, Marvel, 20th Century Studios, National Geographic, Searchlight Pictures gibi şirketlerin işleri yer alıyor. Bu durum epey dişli bir rakip olduğunu kanıtlıyor.

The Disinsider'ın haberine göre platformlara dair tüketici davranışlarını inceleyen yatırımcıların ortak kanısı çoğu tüketicinin platformlara ayda kabaca 30 dolar (yaklaşık 220 TL) ödemeye niyetli olduğuna işaret ediyor. Bu da her bir kullanıcının aşağı yukarı iki veya üç yayın servisine abone olduğunu ya da olabileceğini gösteriyor.

Bu çerçevede AppleTV+, Amazon Prime Video, Peacock ve Paramount+ üçüncü sıra için mücadele ederken uzmanlar asıl yarışın Netflix ve Disney+ arasında olacağını tahmin ediyor. Ve görünüşe göre bu tahminler Disney+'ın Netflix'i şu anki tahtından edebileceğine işaret ediyor. 

netflix AppleTV+ Amazon Prime Video Peacock Discovery+ HBOMax paramount+ paramount AppleTV discovery exxen blutv blu tv exxen acun dijital yayın platform dijital yayın platformu