Anaokulu ve 1'inci Sınıflarda Yüz Yüze Eğitimin İlk Günü

TAKİP ET

Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda '1 gün yüz yüze eğitim' şeklinde olacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Çin Virüsü salgını nedeniyle Mart ayında kapanan okullar bugün itibariyle sadece anaokullar ve birinci sınıf öğrencileri için açıldı.

Özellikle okuma yazma eğitiminin uzaktan yapılmasının zorluklarının göz önünde bulundurulması nedeniyle birinci sınıfların, okullarda yüz yüze eğitim yapmasına karar verildi. Ancak bu eğitim de şimdilik sadece haftada bir gün okulda ve yüz yüze şekilde yapılacak. 

Anaokulu ve birinci sınıflarda eğitim haftada birgün olsa dahi isteyen veliler çocuklarını okula göndermeyebilecekler. Bu noktada herhangi bir devam zorunluluğu bulunmuyor.

Yüz yüze eğitim ilkokul birinci sınıflarda yarım saatlik dersler ve 10 dakikalık teneffüs şeklinde toplam 5 saatten oluşacak. Önümüzdeki haftadan itibaren yüz yüze eğitim iki güne çıkarılacak. 2 Ekim tarihinden itibarense mevcut duruma göre karar verilecek.

ilkokul okul açıldı yüze yüze eğitimin ilk günü anaokulu ve birinci sınıflar eğitime başladı ziya selçuk fahrettin koca meb ilkokullar açıldı veliler endişeli korona virüs çin virüsü tedbirler sosyal mesafe minik