Anaokulunda Çocuklara Şiddet Uygulayan ve Topluca Tuvalete Girmeye Zorlayan Öğretmen için İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

İstanbul'un Tuzla ilçesindeki özel bir anaokulunda görev yapan öğretmen Güler M., 2018'in Şubat'ında 30 öğrenciye şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanıyordu. Davanın esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, "zincirleme biçimde kötü muamele" suçundan zanlıya 1 yıl 9 aya kadar hapis cezası istedi.

Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanık Güler M. katılmadı. Tarafların avukatları ise duruşmada yer aldı. Müşteki avukatı Sevil Hartavi, "Çocuklara eğitim verilirken şiddet gördükleri dosya safahatında açıktır. Biz sanığın eyleminin kötü muameleden daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Çocukların yaşlarına göre davranış bozuklukları vardır. Bir an önce adaletin tecelli etmesini ve sanığın her bir çocuk için ayrı ayrı cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Savcı Suça Kanaat Getirdi

Cumhuriyet Savcısı Kenan Pehlivan, esas hakkındaki mütalaasında, yapılan yargılama ve toplanan tüm deliller kapsamında sanık Güler M.'nin üzerine atılı "zincirleme biçimde kötü muamele" suçunu işlediğine kanaat getirdi. Savcı Pehlivan, sanık Güler M.'nin bu suça karşılık 2 ay 15 günden 1 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Duruşma Ertelendi

Müşteki avukatı Hartavi, mütalaaya karşı söz alarak "Biz suçun zincirleme şekilde yapıldığı değil de her bir çocuk için ayrı ayrı kaldığını düşünüyoruz. Bu hususta beyanda bulunmak için süre talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için avukatlara süre vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın, bir anaokulunun sahibi ve öğretmeni olduğu, anaokuluna giden oğlunun vücudunda morluklar gören müşteki Zeynep Atasever'in sanık Güler M.'ye ait olan iş yerinde işe girdiği anlatılıyor. Sanığın öğrencilere uyguladığı şiddeti ve onları yarı çıplak vaziyette ve topluca tuvalete girmeye zorladığı görüntüleri Atasever'in cep telefonuyla çektiği bilgisine yer verilen iddianamede, sanığın toplam 30 çocuğa şiddet uyguladığı belirtiliyor. İddianamede sanık Güler M.'nin "zincirleme biçimde kötü muamele" suçundan 2 ay 15 günden 1 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Tuzla anaokulu çocuklara şiddet uygulayan öğretmen anaokulu toplu tuvalet anaokulu çocuklara şiddet öğretmene ceza belli oldu İstanbul Tuzla