Anayasa Mahkemesi, 2013'te 'Erdoğan'a Hakaret Ettiği İçin' İhraç Edilen Öğretmeni Göreve İade Etti

TAKİP ET

2013 yılında o dönem Başbakan olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yumurta attığı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öğretmen Seçil Esmanur Erdem, Anayasa Mahkemesinin kararıyla 9 yıl sonra görevine iade edildi.

2013 yılında o dönem Başbakan olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yumurta attığı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öğretmen Seçil Esmanur Erdem, Anayasa Mahkemesinin kararıyla 9 yıl sonra görevine iade edildi.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre 23 Kasım 2013'te miting için Trabzon'a giden Erdoğan'ın konvoyu Cumhuriyet Caddesi'nden geçerken evinden konvoya yumurta attığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle beden eğitimi öğretmeni Seçil Esmanur Erdem hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İlk olarak para cezasına çarptırılan Erdem, görev yaptığı Bedri Rahmi Eyüboğlu Ortaokulundan Kireçhane Ortaokuluna sürüldü ve 30 Eylül 2014 tarihinde ise Yüksek Disiplin Kurulu tarafından verilen kararla "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yumurta atarak küfür içeren sözlerle hakaret ettiği" suçlamasıyla devlet memurluğundan çıkarıldı.

Anayasa Mahkemesine başvuran Erdem, bu yılın şubat ayında suçsuz bulundu. Anayasa Mahkemesinin verdiği karara istinaden yerel mahkemeden de Erdem için göreve dönüş kararı çıktı. Mesleğine 9 yıl sonra iade edilen 51 yaşındaki Erdem, Eylül ayında Trabzon Düzköy'deki Hafız Mehmet Ofluoğlu Ortaokulunda görevine başlayacak.

Yaşanan olayı özetleyen Erdem şunları söyledi: "Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'a gelmişti. Konvoy anneannemin evinin önünden geçiyordu. Orada bir gürültü oldu, biz de cama çıktık. Bana hakaret edercesine konuştular. Sonra başbakanlık korumaları bir tane yalancı şahit bulup olayı benim gerçekleştirdiğimi söylettiler. Polisleri dahi tanık olarak kullanmaya çalıştılar fakat 'olayı görmediklerini' söylediler. Geceyi nezarette geçirdik. Yalancı şahit buldular, onun da AKP'li bir siyasinin akrabası olduğunu öğrendik. Eğitim Sen üyesi olduğum için daha çok üstüme geldiler. MOBESE görüntülerini talep ettiğimiz halde mahkemeye gelmedi. İlk olarak ertelemeli para cezası verildi. Buna itiraz etmek istememe rağmen, o dönemki avukatım bunu kabul etmedi, olayın büyümemesi için itiraz etmemi söyledi. O dönem başka bir okula sürüldüm. Bir yıl sonra görevime son verildiği yazısı geldi."

trabzon kireçhane ortaokulu bedri rahmi eyüboğlu ortaokulu hafız mehmet ofluoğlu ortaokulu seçil esmanur erdem anayasa mahkemesi