Anayasa Mahkemesi Artık Makul Sürede Yargılanma Hakkının İhlali Başvurularına Bakmayacak

TAKİP ET

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada bir başvuru ile ilgili "Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu 25/7/2023 tarihinde, Keser Altıntaş (B. No: 2023/18536) başvurusunda makul sürede yargılanma hakkının ihlali iddiasıyla yapılan başvurunun incelenmesinin sürdürülmesini haklı kılan bir neden görülmediğinden düşmesine karar vermiştir." ifadeleri kullanıldı. Kararda AYM'nin artık makul sürede yargılanma hakkının ihlali başvurularına bakmayacağı söylendi.

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada bir başvuru ile ilgili "Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu 25/7/2023 tarihinde, Keser Altıntaş (B. No: 2023/18536) başvurusunda makul sürede yargılanma hakkının ihlali iddiasıyla yapılan başvurunun incelenmesinin sürdürülmesini haklı kılan bir neden görülmediğinden düşmesine karar vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kararda AYM'nin artık makul sürede yargılanma hakkının ihlali başvurularına bakmayacağı söylendi. Açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde:

"Bununla beraber Anayasa Mahkemesinin makul sürede yargılama yapılmadığı iddiasına ilişkin başvuruları ilk elden incelemeye devam etmesi, bu aşamadan sonra temel hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi açısından bir önem taşımamaktadır. Yalnızca tazminat miktarının belirlenmesinden ibaret bu kararların 55.000'den fazla ihlal kararından sonra insan haklarının korunması ve geliştirilmesine artık bir katkı sağlamadığı da açıktır."

aym makul süre aym açıklama aym makul sürede yargılanma hakkı makul sürede yargılanma hakkı