Anayasa Nöbeti Tutan Gençler Yeni Yıla Çağlayan Adliyesi Önünde Girdi

TAKİP ET

Can Atalay davasında Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesi üzerine Yargıtay, Anayasa Mahkemesi kararına uyulmamasına hükmederek skandal bir karara imza attı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak skandal bir karara imza attı.

Bunun üzerine birr grup genç hukukçu Anayasa Nöbeti başlattı. Bu yılbaşında, genç hukukçular 2024'e Çağlayan Adliyesi önünde girdi. 

TamgaTürk'e konuşan Anayasa Nöbeti'ni başlatan Ömer Faruk Aslan şunları söyledi: 

8 Kasımda Yargıtay 3.ceza dairesi,Anayasa Mahkemesinin Milletvekili Avukat Can Atalay kararına uymayacağını ilan ederek Türkiye Cumhuriyet’i anayasasını yani Türkiye Cumhuriyetini tanımadığını ilan etti. 

Şunu unutmamak gerek Anayasanın tüm maddeleri birbirine eşittir. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada Yargıtay 3.Ceza dairesi ve İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerine göre ne seçilmişler seçilmiş, ne atananlar atanmış, ne de vatandaş vatandaştır. 

Anayasal devlet savunusu gençliğe hitabeden ve bursa nutkundan anlaşılacağı üzere vatandaşlık bilincine sahip gençlerin görevidir. Ben bu bilinç ile 8 kasımda tek başıma elime bayrağımı alıp Çağlayan Adliyesi önüne geldim. Sonrasında da burada tanıştığımız arkadaşlarım beni yalnız bırakmadı ve her gün 19.00-21.00 arasında nöbetteyiz. 

Bizler onurumuzu ve vatandaşlığımızı korumak için Anayasa Nöbetine devam ederken bunun yalnızca bizlerin görevi olmadığını; esasında toplumsal muhalefeti yönlendirmesi gereken siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin görevi olduğunu, bu hususta söz verenlerin sözlerini tutması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Seneler insan hayatını bölen kesitlerdir. Bu kesitlerin toplamına hayat deriz. Yeni yıldan taleplerimiz aynı zamanda hayat için taleplerimizdir. Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer derler. Biz biliyoruz ki hayat adaletle, hakkaniyetle, güvenlikle, hukukla, onurla ve özgürlükle yaşandığında cidden yaşamdır ve yaşanmaya değer. Dolayısıyla bugün buradayız. 

Anayasa Nöbeti tutarken tam 53 gündür Anayasal Devleti, kurumsal işleyişi savunuyor, ülkemizin anayasal devletten keyfi bir buyruk idaresine dönüşmesi tehlikesine karşı tepkimizi gösteriyoruz. 

Bizler bu sebepten 53 gündür #AnayasaNöbeti tutuyoruz. 

Yeni yıldan, yani yaşamdan beklentilerimiz de; adil, hakkaniyetli, hukuki öngörülebilirliğe sahip, anayasal devletin ve hukukun korunduğu, vatandaşlık vasfımızın yitirilmediği bir düzlem.

İlgili mahkeme üyelerinin suç işlemeyi bıraktığı, utanma duygularını kazandıkları ve kararı uyguladıkları bir yıl diliyoruz. 

Tüm halkımıza mutlu yıllar diliyoruz. Anayasa Nöbeti devam ediyor. 

anayasa nöbeti çağlayan adliyesi ömer faruk aslan can atalay yargıtay anayasa mahkemesi