Anayasa Taslağı Saray'da Hazırlanıp MHP'ye Gönderilmiş

TAKİP ET

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, köşesinde MHP'nin anayasa taslağı ile ilgili dikkat çekici iddialar kaleme aldı.

Ahmet Takan'ın AKP kulislerinden aldığını iddia ettiği bilgiye göre Bahçeli'nin açıkladığı anayasa taslağı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum tarafından hazırlanıp MHP'ye gönderildi.

Takan, MHP'nin anayasa taslağının hiçbir maddesinin hiçbir AKP milletvekili ya da yöneticisi tarafından bilinmediğini belirttiği yazısında "AKP grup Başkanı Naci Bostancı’nın açıklamasına göre, sarayın yeni anayasa önerisi de “bayramdan sonra uygun bir zamanda” kamuoyuna açıklanacak.  Israrla üzerine gittim ama MHP’nin anayasa önerisinde 100 maddenin bırakın 10’unu, birini bile bilen AKP mebusuna veya “Ben bilmiyorum ama şu arkadaş veya arkadaşlarımız biliyor” diyene rastlamadım. AKP kulislerinde ise MHP tarafından ortaya atılan önerinin sarayda hazırlandığı ve Devlet Bahçeli’ye gönderildiği, hazırlayan ve göndereninin de Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum olduğu iddia ediliyor" dedi.

MHP'nin açıkladığı taslağın Cumhur İttifakı'nın bir danışıklı dövüşü olduğunu anlatan Takan, "AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan “yeni anayasa” tartışmasını ortaya attıktan sonra ilk somut hamle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelmiş gibi göründü. Bahçeli, geçtiğimiz Salı günü düzenlediği basın toplantısında bir dosyayı havaya kaldırdı, bunun içinde partisinde hazırlanan 100 maddelik anayasa metni olduğunu kamuoyuna duyurdu. Adettendir, anayasa metni gibi önemli çalışmalar artık basın toplantısı ile duyurulacak kıvama gelmişse bu o toplantıdan sonra ilk olarak basın mensuplarına dağıtılır. Acilen duyursunlar da millet bilgilensin ve tartışmalar başlasın diye… MHP Genel Merkezi’nin yasaklılar listesinde en baş sıralarında olduğumuz için o anayasa çalışmasına ulaşma şansım yok. Ancak, sahada faal olan arkadaşlarıma sordum. Basın toplantısının ardından  yeni anayasa çalışması, basın mensuplarına da verilmemiş. Ne olur ne olmaz, eksik bilgi almış olabilirim diye, MHP’nin resmi internet sitesine baktım; orada da yok" ifadelerini kullandı.

Anayasa Taslağı Saray'da Hazırlanıp MHP'ye Gönderilmiş