Anayasal Suç: AKP'li Belediye Başkanı 'Laiklik ve Sekülarizmi' Boykota Davet Etti

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Çöl, Erdoğan'ın Fransız ürünlerini boykot çağrısı üzerine yayımladığı Fransız ürünleri listesinde 'laiklik' kavramına da yer verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam hakkındaki sözlerinin ardından Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye Fransız ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu. AKP liderinin çağrısı, özellikle kendi parti tabanında büyük yankı buldu.

Birçok AKP'li siyasi, Fransız markalarının yer aldığı listeler paylaşarak hangi markalara ait ürünlerin satın alınmaması gerektiği noktasında vatandaşları bilgilendirmeye çalıştı. Bu paylaşımlardan en çok dikkat çekeni ise AKP'li Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün yayımladığı liste oldu.

Çöl'ün paylaştığı, ciddi etkileşim alan ve 'Gıda Güvenliği Hareketi' isimli oluşum tarafından hazırlandığı anlaşılan listenin başında "Laïcité, Secularism, Laiklik" ifadesi yer alıyor. Altında kötü bir Türkçeyle "Fransızmı asla" sözlerinin yer aldığı listenin ilk maddesinin 'laiklik' olması aynı zamanda çok sayıda kullanıcının da duruma tepki göstermesine ve yetkilileri harekete geçmeye davet etmesine neden oldu.

AKP'li Çöl'ün Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 2. maddesi ile güvence altında olan Türk Devleti'nin laik yapısını reddetmeye yönelik çağrısı karşısında şimdiye dek herhangi bir adım atılmadığı gibi yetkili mercilerden de bir açıklama yapılmadı.

Anayasa | 2. Madde: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan,demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

sandıklı belediye başkanı akp'li belediye başkanı akp'li mustafa çöl fransız mallarını boykot çağrısı laiklik sekülarizm laikliği boykot çağrısı laisite sekülarite