'Andımız' Kararı İçin Yedi Üyenin Değişmesi Beklendi

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Andımız'ın kaldırılması için yaptığı itirazı gündemine alan Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu, davayı kurul üyelerinden 7'si değiştikten sonra ele aldı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Danıştay 8. Dairesi tarafından alınan ilkokullarda Andımız'ın okutulmasına ilişkin kararını önce onayıp sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvurusu üzerine iptal etmesinin ardından ilginç bilgiler ortaya çıktı. 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na yapılan son itiraz, gündeme alınmasına rağmen görüşülmedi. İddiaya göre itirazın görüşülmesi için kurul üyelerinden 7'sinin değiştirilmesi beklendi. Çoğunluk sağlanması üzerine dava ele alındı.

Andımız'ın kaldırılması yönünde daha önce Danıştay'a açılan davalarda, 'öğrenci Andı'nın önemini ve gereğini' vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, son temyizde Andımız'ın kaldırılması yönünde görüş bildirdi.

Mücadele Edeceğim

Yargıtay Onursal Üyesi Ali Suat Ertosun, Andımız'ın kaldırılmasına karşı kendisi ve yeğeni adına dava açtı. Davanın peşini bırakmayacağını kaydeden Ertosun “Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Davacılardan Türk Eğitim Sen'in Genel Başkanı Galip Geylan ise “Danıştay nezdinde kararın düzeltilmesi için girişimde bulunacağız. Aksi durumda AYM'ye başvurarak hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

andımız kurul 7 üye bakanlık milli eğitim değişmesi beklendi danıştay itiraz dava mahkeme