'Andımız' Paylaşımıyla Bilinen Emniyet Müdürü Sudan'a Sürüldü

TAKİP ET

Operasyon sonrası 'Andımız' paylaşımı yapan MHP'li Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a İçişleri Müşaviri olarak atandı.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de 10 il emniyet müdürü merkeze alındı, 33 ile yeni emniyet müdürü atandı. Atanan isimler arasında Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper'in de olması dikkat çekti. 

Andımız'ın okullarda okutulmama kararının tartışıldığı dönemde yaptığı operasyon sonrası mermilerle ''Andımız'' yazan Alper, Sudan'a İçişleri Müşaviri olarak atandı.

Atama kararı sonrası veda mesajı yayımlayan Alper, ''Sudan’a gidiyorum. Yüce devletimizin verdiği her karar başımızın üzerinde. Trabzon Emniyet Müdürlüğü şerefli bir görevdi. Uluslararası dış bir ülkede, temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamda ben Sudan Büyükelçimiz İrfan Neziroğlu’nun da Trabzonlu olmasından dolayı çok mutluyum.

Sudan’da büyükelçilikte görev yapmak gurur bizim için. Gönlümüz Trabzon’da olacak. Bu görevi veren bütün büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Olanda hayır vardır” ifadelerini kullandı.

Sürgüne Tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Alper'in atanma kararına tepki gösterdi. Özkoç, ''Andımıza sahip çıkan Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper Sudan'a sürüldü…Hadi Erdoğan’ı anladık ama diğer ortak neden susuyor? Her fırsatta görüşürken bu meselede arayıp 'Andımız’ın okunmasını istiyorum' bile diyemedi'' dedi.

İYİ Partili Mehmet Aslan ise, “Andımıza sahip çıkan Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper Sudan'a sürüldü…(şaka değil gerçek!)” ifadelerine yer verdi.

 

 

andımız operasyon mermi trabzon il emniyet müdürü metin alper sudan içişleri müşaviri