'Andımız'ı Kaldıran Danıştay Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretilmesi Kararını Verdi

TAKİP ET

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Atatürk İlke ve İnkılapları ve Atatürk milliyetçiliği gibi konularını kaldırdığı yönetmeliği iptal etti.

Atatürk İlke ve İnkılapları, Atatürk milliyetçiliği ve okullarda milli bayramlar ve yerel kurtuluş günlerinin kutlanması, sosyal etkinlikler yönetmeliğinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle kaldırılmıştı.

Söz konusu karara karşı ise Eğitim İş Sendikası tarafından 4 yıl önce dava açılmıştı. Danıştay'ın davaya yönelik kararında Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda milli bayramlar ve yerel kurtuluş günlerini kutlamama veya Atatürk milliyetçiliği ile Atatürk İlke ve İnkılaplarını anlatmamak için yönetmelik değiştiremeyeceğine hükmedildi.

Kararda 1739 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Temel Kanunu'na göre Türk Milleti'nin tüm fertlerinin Atatürk İlke ve İnkılapları ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Danıştay 'Andımız'ı Kaldırmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu kararını bozan Danıştay, Andımız'ın okullarda okutulmamasına yönelik karara itiraz başvurusunu kabul eden kararı bozmuş ve Andımız'ı fiilen kaldırmıştı.

'Andımız'ı Kaldıran Danıştay Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretilmesi Kararını Verdi