Angelina Jolie: Bir Amerikalı Olarak Afganistan'dan Ayrılma Şeklimizden Utanıyorum

TAKİP ET

Angelina Jolie, ABD ordusunun Taliban'dan çekilişine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Jolie yazısında ABD'ye karşı sert ifadeler kullandı.

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, Afganistan'dan çekilmesiyle halkı Taliban yönetimine bırakan ABD hakkında bir yazı kaleme aldı. Söz konusu olayın Afganistan'daki kadınlar için oldukça tehlikeli olduğunu belirten Jolie, bu gelişmenin 20 yıllık ilerlemeyi ortadan kaldıracağını ekledi. 

ABD ordusunun Ortadoğu ülkesindeki kargaşanın ortasında 'sıvışıyor gibi göründüğünü' ifade eden ünlü oyuncu, ''ABD, Taliban ve Afgan hükümeti arasında bir barış anlaşmasını kolaylaştırmaya çalışmaktan vazgeçmeli. Bu ihanet ve tam olarak anlaşılması imkansız bir başarısızlık.

Bunca akan kan, çaba, fedakarlık ve zamandan sonra Amerika, bu geçişi kontrollü bir şekilde planlama iradesinden yoksun görünüyor. Asla kolay veya mükemmel olmayacaktı ama daha iyi, daha düzgün ve daha güvenli olabilirdi" dedi.

Jolie yazısında, "Doğru olanı yaptığımıza ve soylu bir amaç için savaştığımıza inanıyordum ancak ABD yirmi yıl sonra Afganistan'ı terk ederken buna inanmaya devam etmek zor. Bir Amerikalı olarak ayrılma şeklimizden utanıyorum. Bu bizi küçültür" ifadelerine de yer verdi.

''Bu Şekilde Bitmemeliydi''

Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde yaralı asker ve kadınlarla görüşerek durum hakkında bilgi aldığını da aktaran Jolie, Afgan halkının temel hak ve özgürlükleri kazanmasına yardım etmenin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. 

Ünlü oyuncu, Afganistan'da bulunan kız çocukları ve kadınlar için durumun oldukça belirsiz olduğunu belirterek, "Afganistan'daki savaşla ilgili görüşleriniz ne olursa olsun, muhtemelen bir konuda hemfikiriz: Bu şekilde bitmemeliydi'' ifadelerini kullandı. Jolie ayrıca Afganistan'da gazetecilerin ve aktivistlerin saklandıklarını ve sosyal medya profillerini silip belgeleri yakarak kendilerini güvenli bölgeye almaya çalıştıklarını yazdı.

 

angelina jolie abd taliban afganistan utanıyorum yazı