Animasyonu Gerçek Sanan Rektör Sosyal Medyanın Alay Konusu Oldu

TAKİP ET

Türkiye'nin skandal 'Neslican Tay paylaşımı' ile tanıdığı Üsküdar Üniversitesi Rektörü, şimdi de bir animasyonu gerçek sanıp din pazarlamaya çalışmasıyla alay konusu oldu.

Partizan Rektör furyasının önemli mümessillerinden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, bu kez hayatını kaybeden bir insanın ardından yaptığı akıl dışı yorumlarla değil, gerçek sandığı animasyonu hesabından paylaşmasıyla sosyal medyanın gündemine oturdu.

Dinini kendi içinde yaşamak yerine toplumsal olayları bu pencereden yorumlamakla daha dindar olacağına iman eden Rektör, son paylaşımında manzaraya doğuş ve batış anları animasyon ile eklenen Ay'ın görüntülerini gerçek sandı ve bunu da 'yüksek Kudret ve Düzen' ile açıkladı.

Twitter ve sözlükler başta olmak üzere çok sayıda platformda tiye alınan Tarhan'ın sosyal medyada gezerken rastladığı bir görüntüyü dahi sorgulama ihtiyacı hissetmeden 'gerçek' kabul etmesi, gözler önüne serilen bilimsel düşünceden uzak kimliğine rağmen nasıl bu makama gelebildiğine dair akıllara soru işaretleri düşürdü.

Neslican Tay'ın Ardından Söyledikleri Unutulmadı

Tarhan, 2019 yılında hayata gözlerini yuman kanser aktivisti Neslican Tay'ın vefatının ardından yine bir sosyal medya paylaşımında bulunmuş ve ülke gündemine damgasını vurmuştu. Tay'ın kanserle savaşına ve yaşam sevincine saygı duymayan Tarhan'ın acı verici kayıp üzerinden sekülarizme saldırdığı akıllara kazınan o çirkin paylaşım şu şekildeydi:

"Neslican Tay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi ölüm bilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm."

nevzat tarhan animasyon rektör üsküdar üniversitesi neslican tay yüksek kudret düzen dindar seküler kanser