Anıtkabir'de Bozkurt İşareti Artık Serbest

TAKİP ET

Büyük Atatürk'ün huzurunda bozkurt işareti yapmak artık serbest.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı, büyük Türk Başbuğu, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'de bozkurt işareti serbest bırakıldı.

Haberiniz.com'a açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Zafer Partisi'nin kuruluşunu takiben 27 Ağustos 2021’de Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve mozoleye çelenk koyduktan sonra merdivenlerde fotoğraf çektirirken Bozkurt işareti yapmamız üzerine bir subay tarafından siyasi işaret konusunda uyarılınca 'İçeride Türk tarihinin en büyük Bozkurt’u yatıyor. Bozkurt’u Bozkurtla selamlıyoruz' demiştim. Daha sonra subaylara 'Komutanlarınıza iletin. Bu yasak yanlış bir uygulama' demiştim. Bugün öğrendiğime göre Anıtkabir’de artık Bozkurt işareti yapmak serbest bırakılmış" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan Özdağ "Türk tarihinin en büyük Bozkurt’unu bozkurt ile selamlamak artık serbest" dedi.

Özdağ partisinin kuruluş sürecinde yaptığı Twitter paylaşımında "Anıtkabir'de Türk tarihinin en büyük Bozkurt'u ebedi uykusunda yatarken, Hun Türkleri'nden bu yana Türklüğün sembolü olan bozkurt işaretini yapmayı yasaklamak, Türk devlet aklına uygun değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Anıtbakir'de Bozkurt İşareti Artık Serbest