Anıtkabir'de Devlet Eli: Törenlere Sadece AA, iHA ve DHA Kabul Edildi

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini takip etmek isteyen gazeteciler Anıtkabir'e alınmadı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Anıtkabir'de düzenlenecek etkinlikleri takip etmek isteyen gazeteciler güvenlik güçleri tarafından engellendi. Yalnızca AA, İHA ve DHA muhabirlerinin geçişlerine izin veren yetkililer, diğer gazetecileri içeri almadı. 

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), belirtilen kurumlar dışındaki gazetecilerin aşılanmaması yeterince olumsuz bir durum değilmiş gibi bir de aşılanmayan gazetecilerin ayrımcılığa uğramasına dikkat çekerek "Anıtkabir'de düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini izlemek isteyen gazetecilere izin verilmedi. Bağlı bulundukları medya kuruluşları tarafından törenleri izlemek üzere görevlendirilen gazetecileri Anıtkabir görevlileri 'aşı olmadıklarını' gerekçe göstererek içeriye almadı. Aşı olmayan vatandaşın rahatlıkla girebildiği Anıtkabir'e gazetecilerin alınmamasını kabul etmiyoruz. Görevlerini yapmak için türlü zorluklarla baş etmeye çalışan meslektaşlarımıza yönelik bir de 'aşı olmadınız' baskısını anlamıyoruz" dedi.

Gazetecilere Son Dakika Bilgi Verildi

TGS tarafından yapılan açıklamada, "Anıtkabir'de düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini izlemek isteyen gazetecilere izin verilmedi. Bağlı bulundukları medya kuruluşları tarafından törenleri izlemek üzere görevlendirilen gazetecileri Anıtkabir görevlileri 'aşı olmadıklarını' gerekçe göstererek içeriye almadı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın birimi ile TGS Ankara Şubesi olarak yaptığımız görüşmede 'törenlere ilişkin planlamaların haftalar öncesinden yapıldığı, gazetecilerin alınmayacağına yönelik şikayetlerin ise kendilerine son dakikada iletildiği' söylendi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Birimi 'bundan sonraki törenlere tüm gazetecilerin alınması yönünde çalışmalar içerisinde olacakları' yönünde açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'nı halkın haber alma hakkı için orada bulunan meslektaşlarımıza yönelik bir süredir devam eden bu uygulamasını derhal kaldırması için uyarıyoruz" şeklinde ifadeler de yer aldı.

Biz Önce Bu Ülkenin Vatandaşıyız, Sonra Gazeteci 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında “Anıtkabir’e törenlere aşı yapılmış gazeteciler alınmıyor. Koronavirüs tamam. Ama tören harici vatandaşın girebildiği Anıtkabir’e neden alınmaz gazeteciler. Biz önce bu ülkenin vatandaşıyız sonra gazeteci. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gereğini yapmasını bekliyoruz. @tcsavunma” ifadelerine yer verdi.

 

 

anıtkabir 19 mayıs kutlama gazeteciler alınmadı aa iha dha