Ankapark'ın Kapıları Halka Açıldı: İbretlik Tablo

TAKİP ET

Ankapark'ın kapıları halka açıldı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek tarafından milyonlarca dolar harcanan ve sonunda işletmesinin iflas etmesiyle atıl hale gelen, trafo kabloları çalınan, oyuncakları çürüyerek parça parça olan Ankapark sonunda ABB'ye geri verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Türkiye'nin Halaskârı, Büyük Türk Başbuğu, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kurulu olan Ankapark'a harcanan 801 milyon doların boşa gitmemesi için Ankara halkıyla iş birliği çağrısı yaptı. Yavaş, Ankapark'ın gelecekte nasıl değerlendirilmesi gerektiğine Ankara halkıyla birlikte karar vereceklerini vurguladı.

Ankapark'ta İbretlik Tablo

Uzun süre atıl kalan ve oyuncaklarının çürüdüğü Ankapark'ın kapıları halka açıldı. Büyükşehir Çalışıyor'un aktardığına göre parkı gezen Ankaralılar, eleştirilerde bulundu.

Bir vatandaş "Düşünmeden yapılan işi görüyorsunuz" derken bir başka vatandaş, "Burası eski Atatürk Orman Çiftliği arazisi. Burada dev dev ağaçlar vardı. Buranın yine yeşil alan olmasını isterim" dedi.

Bir vatandaş "Bir tane yeşil bir şey bırakmamışlar, bizim paramızla rezil etmişler burayı" derken bir başka yurttaş, "Tekrar Atatürk Orman Çiftliği olmasını istiyorum. Ben çok üzüldüm. Ben buraya çocuklarımı pikniğe getiriyordum" ifadelerini kullandı.

Ankapark'ın geleceğine Ankara halkı karar verecek.

ankapark kapıları halka açıldı ibretlik tablo Ankara Büyükşehir Belediyesi mansur yavaş Melih Gökçek