Ankapark'ta 'Medine Ziyareti' Skandalı

TAKİP ET

ABB'de Melih Gökçek döneminde halkın parasıyla Cidde Fuarı tanıtımı için ihale yapıldığı ve kurulacak 36 metrekarelik stant için 25 kişinin görevlendirildiği ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Melih Gökçek döneminde, Ankapark'ı tanıtmak bahanesiyle Cidde Fuarı için ihale yapıldığı anak Fuar için görevlendirilen kafilenin büyük kısmının Cidde'den ayrılarak Medine'ye gittiği ortaya çıktı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Cidde Fuarı'nda Ankapark'ın tanıtımı için 2016 yılında ihale yapıldığı ve Fuar'da kurulacak 36 metrekarelik stant için 25 kişinin görevlendirildiği öğrenildi.

Bunun yanında 25 görevli için 7 adet VIP araç temin edildiği, konakladıkları 5 yıldızlı otellerin ücretlerinin ödendiği, bazı görevlilerin eşleriyle birlikte gittikleri Cidde'den 418 kilometre uzaklıktaki Medine'ye gittikleri, Türkiye'ye dönüş biletlerinin buradan alındığı tespit edildi.

Bunun yanında söz konusu ihalenin de "davet" usulü ile yapıldığı öğrenildi. ABB kaynakları ise bazı üst düzey bürokratların eşleriyle beraber Ankapark tanıtımı bahanesiyle Medine'ye gitmesinin "dini vecibeleri yerine getirmek amaçlı" olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ankapark'ta Medine Ziyareti Skandalı