Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çin Büyükelçiliği Önünde Kazı Çalışması Başlattı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski ekipleri, kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı

Çin Büyükelçiliği'nin resmi hesabından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Doğu Türkistan'da Çin tarafından zulüm gören Uygur Türklerini destekleyen açıklamalarına ithafen tehditkar mesajlar yayımlanmıştı.

'Çin Büyükelçiliği Ankara' hesabından yapılan paylaşımlarda ''Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir'' ve ''Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır'' ifadeleri kullanılarak Mansur Yavaş ve Meral Akşener etiketlenmişti.

Kayıp Kaçak Arama Kazısı

Paylaşımın ardından Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri, kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı.

 

ankara aski kazı mansur yavaş meral akşener çin büyükelçiliği kaçak arama