Ankara Büyükşehir Belediyesi UNESCO Birimi Kurdu

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Türkiye'de bir ilk olarak UNESCO Birimi oluşturuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyes bünyesinde UNESCO Birimi kuruldu. Türkiye'de bir belediye bünyesinde kurulan ilk UNESCO Birimi olma özelliği taşıyan birim, Ankara’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan tarihi eserlerinin kalıcı listeye dahil edilmesini sağlamak için çalışacak.

Birimde görev alacak uzman personelin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) geçici listesinde bulunan, “Gordion Antik Kenti, Beypazarı, Hacı Bayram ve Augustus Tapınağı’nın olduğu bölge, Arslanhane Camisi’nin tavan işlemeleri ve Tuz Gölü”nün daimi listeye alınması için çalışacağı kaydedildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın onayıyla kurulan UNESCO biriminin buna ek olarak eğitim, bilim, kültür ve bilginin geliştirilmesi, soyut, somut kültürel varlıkların korunması ile UNESCO’nun hedeflerinin duyurulması için de çalışacağı bildirildi.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın onayıyla Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığımız bünyesinde UNESCO birimi oluşturduk. Bu birimde görev alan arkadaşlarımız alanlarında uzman ve sorumluluk disiplinine sahip. Arkeolog, Sanat Tarihçi ve restorasyon konusundaki uzman arkadaşlarımız Ankara’daki kültür ve doğal varlıkları koruma konusunda aktif rol alacak. Ankara’nın UNESCO’nun geçici listesinde 5 tane doğal ve kültürel varlığı var. Gordion Antik Kenti, Beypazarı, Hacı Bayram ve Augustus Tapınağının olduğu bölge, Arslanhane Camimiz, bir de Tuz Gölü listede mevcut. Temel hedefimiz Ankara’yı UNESCO’nun kalıcı listesine alabilmek" ifadelerini kullandı.

ankara büyükşehir belediyesi unesco birim kurulacak kurdu dünya kültür mirası ankara kültür mirası tarihi eserler çalışacak geçici liste daimi liste