Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yaralı Sokak Hayvanları İçin Uygulama: E-Pati

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaralı sokak hayvanları için geliştirdiği uygulama sayesinde yaralı sokak hayvanlarını ihbar eden vatandaşlar, yaralı hayvanların durumunu online olarak öğrenebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın hayata geçirdiği “E-Pati” projesi sayesinde yaralı hayvanları ihbar eden vatandaşların akıllarında soru işaretleri kalmayacak. 

Büyükşehir Belediyesi'nin www.ankara.bel.tr internet sitesine entegre edilen uygulamayla, Başkent 153'ü arayarak yaralı sokak hayvanlarını ihbar eden kişiler, uygulamadan ihbar ettikleri hayvanların durumunu öğrenebilecek. 

e-pati uygulaması hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “İlimiz genelinde trafik kazası başta olmak üzere ortopedik, travmatik veya kanamalı vakalarda sokak canlarımıza Başkent 153 üzerinden gelen ihbarlar doğrultusunda veterinerlik hizmeti vermekteyiz. Bu konuda sağduyulu vatandaşlarımız ve yerel hayvan koruma görevlisi gönüllüler günün belli bir zaman diliminde telefon aracılığıyla bilgi alıyorlardı. Artık 'epati.ankara.bel.tr' adresi üzerinden 7/24 anlık bilgilerini online olarak da ihbar sahiplerimiz görebilecek” şeklinde konuştu.

Kedi ve Köpek Sahiplendirme Projesi

Büyükşehir Belediyesi, e-pati uygulamasıyla Kısırlaştırma ve Sahiplendirme Merkezi (KISAMER), Gölbaşı Geçici Hayvan Bakımevi ve Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde rehabilite edilen sahipsiz hayvanların sahiplenilmesine de imkan sağlayacak.

Vatandaşlar, 1 Temmuz'da hizmet vermeye başlayacak olan epati.ankara.bel.tr adresinden kedi ve köpek de sahiplenebilecek. 18 yaşını dolduran vatandaşlar kimlik fotokopisi ve ikametgâh beyanı ile istedikleri hayvanı sahiplenmek için başvuru yapabilecek. 

 

ankara büyükşehir belediyesi mansur yavaş e-pati köpek kedi sahiplenme yaralı ihbar