Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Billboard' Teklifine AKP ve MHP'den Ret

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin billboardları kiralama teklifi AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, eski başkan Melih Gökçek döneminde alınan kararla billboardların aileler ile vakıflara uzun süreli ve düşük bütçeli verilmesini değiştirerek belediyeye bütçe sağlamak istedi. 

Yavaş, 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağını açık ihale yöntemiyle 10 yıllık süreyle kiraya verme teklifini sundu. Belediyeye her ay toplam 2.5 milyon lira kaynak oluşturulabilecek bu teklif AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi.

CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, “Ankara Büyükşehir Belediyesine yapılacak uzun vadeli ihaleden gelecek para Ankaralının parası. Burada belediye başkanının hiçbir şekilde şahsi çıkarı yoktur. Ya burada şahıslara verilmiş. İsmini vermeyeceğim vakıflara verilmiş. 29-30 yıl. İnsan biraz bunları düşünür. Ankara Büyükşehir Belediyesine para gelecekse red, Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir para çıkacaksa evet. Ankaralılar bizi bu meclisler yayınlandığı için görüyor. 10 yıllık yapılsaydı Ankara'daki bir sürü kanalizasyon çalışmasına, suyu olmayan köylere o paralar gidecekti. Red oyu vererek, 3 yıl yapılmasını sağlayarak Ankaralılara gidecek hizmet engellenmiş oldu” diyerek AKP ve MHP'li üyelere tepki gösterdi.

 

ankara büyükşehir belediyesi billboard teklif akp mhp ret